باشگاه خبرنگاران جوان- مجله لانست روز پنجشنبه با انتشار نتایج یک پژوهش اعلام کرد که در سال ۲۰۱۹، بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در جهان بر اثر ابتلا به عفونتهای ناشی از باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیکها جان خود را از دست دادهاند.
این رقم بیش از شمار مجموع قربانیان ایدز و مالاریا در همین سال است.
بر اساس نتایج این پژوهش، علاوه بر مرگ مستقیم یک میلیون و ۲۷۰ هزار نفر در سراسر جهان در پی عفونتهای ناشی از باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیکها، ۴ میلیون و نهصد و پنجاه هزار مورد مرگ و میر غیرمستقیم هم در سال ۲۰۱۹ به علت همین گونه بیماری در جهان ثبت شده است.
این پژوهش با مشارکت انستیتو سنجش و ارزیابی سلامت دانشگاه واشنگتن انجام شده، دادهها از ۲۰۴ کشور جهان را جمعآوری و بررسی کرده است.
نتایج این پژوهش نشانگر نیاز فوری به توسعه آنتیبیوتیکهای جدید و همزمان، اصلاح الگوی مصرف این گونه دارو و درمان است. زیادهروی در مصرف آنتیبیوتیکها باعث جهش و مقاوم شدن باکتریها میشود. به این ترتیب سیستم دفاعی بدن با وجود دریافت چرک خشککن (آنتیبیوتیک) نمیتواند در برابر گروهی از باکتریها مقاومت کند.
بر اساس این گزارش، عفونتهای مقاوم به داروها بخش پایینی دستگاه تنفسی (مانند التهاب ریه) در سال ۲۰۱۹ با ثبت ۴۰۰ هزار مرگ، بیشترین تاثیر را بر افزایش شمار قربانیان این گونه عفونتها داشتهاند. عفونتهای خونی مقاوم به داروها، جان حدود ۳۷۰ هزار نفر و عفونتهای بافتهای ماهیچهای داخلی باعث مرگ ۲۱۰ هزار نفر شدهاند.
پرفسور کریس موری از انستیتو سنجش و ارزیابی سلامت دانشگاه واشنگتن، یکی از نگارندگان این پژوهش گفت: دادههای جدید گسترش مقاومت در برابر ضد میکروبها را نشان میدهند. این پژوهش یک نشانه روشن بر این واقعیت است که ما باید همین حالا برای رویارویی با این تهدید دست به کار شویم. برآوردهای قبلی نشانگر مرگ میانگین سالانه ۱۰ میلیون نفر بر اثر ابتلا به عفونتهای ناشی از باکتریهای مقام به آنتیبیوتیکها تا سال ۲۰۵۰ بود. حالا ما قطعا میدانیم که همین الان به این رقم به شدت نزدیک هستیم. اگر میخواهیم در مبارزه با عفونتها دست بالا را داشته باشیم، باید از این دیدهها برای هماهنگی میان هدف گذاری و توسعه نوآوریها استفاده کنیم.
سازمان بهداشت و درمان اروپا سال گذشته با انتشار هشداری از پزشکان خواسته بود تنها در موارد ضروری و برای بیمارانی که واقعا به چنین درمانی محتاج هستند، چنین دارویی را تجویز کنند.
منبع: یورونیوز
انتهای پیام/