این نخستین سفر رسمی مقامات طالبان به اروپا پس از روی کار آمدن دوباره آنها در افغانستان است و هزینه سفر آنها را نیز دولت ناروی پرداخت کرده است.
در عین حال بر اساس محاسبات اولیه، سازماندهی این سفر از جمله هزینه های امنیت، انتقال، هتل و مذاکرات برای خزانه داری ناروی حدود ۷۰۰ هزار یورو هزینه در بر خواهد داشت که البته چنین مناسبتی اطلاع رسانی نمی تواند از چشم مخالفان دولت به دور بماند. اپوزیسیون - حزب پیشرفت که قبلاً ابتکار دولت را محکوم کرده بود، از نحوه مصرف پول مالیات دهندگان ابراز نارضایتی نموده است.
مبلغ هزینه های این سفر طالبان شبیه مبلغی است که غنی در یکی از سفرهای خود به خرج کرده بود که البته پول آن نروژی نه، بلکه افغانی بوده است.
یکی از محورهای اصلی گفتگو با طالبان در اسلو، وضعیت حقوق بشر در افغانستان اعلام شده است.
آمریکا گفته است که تشکیل یک نظام سیاسی که نماینده همگان باشد، حل بحرانهای انسانی و اقتصادی، نگرانیهای امنیتی و مبارزه با تروریسم و حقوق بشر بهویژه درباره آموزش دختران و زنان در افغانستان از جمله مسائلی خواهد بود که در دیدار با نمایندگان گروه اسلامگرای طالبان مطرح خواهد شد.
هنوز هیچ کشوری در جهان گروه طالبان را که بالفعل قدرت را در کابل در دست دارد، به رسمیت نشناخته است و وزیر امور خارجه ناروی تأکید کرده است که این گفتوگوها به معنی "مشروعیت دادن" یا "به رسمیت شناختن" طالبان نیست.
انتهای پیام/ ر