باشگاه خبرنگاران جوان - نوذر شفیعی کارشناس مسائل بین الملل گفت: امروز نیاز روسیه به ایران بیش از ایران به روسیه است، مسکو در آستانه درگیری نظامی با غرب بر سر مسئله اوکراین است و یکی از عواملی که میتواند پشت گرمی روسیه تلقی شود (حتی اگر در فضای تبلیغاتی باشد) اطمینان از داشتن یک متحد است. ایران هم چالشهایی در حوزه منطقهای دارد که محور اصلی آن آمریکاست، توافق بلند مدت با مسکو یک تکیه گاه محکمی برای تهران در تعامل و تقابل با آمریکا محسوب میشود.
به گفته شفیعی، مانور مشترکی هم که توسط ایران، چین و روسیه در حوزه اقیانوس هند انجام شد پیامش این است که چین، روسیه و ایران به درجه بالایی از همگرایی امنیتی و نظامی دست یافته اند. بنابراین روابط تهران و مسکو در حوزه سیاسی و امنیتی بیش از گذشته تقویت میشود و در حوزه اقتصادی هم با توجه به خلأهای موجود بین دو کشور به نظر میرسد تیم اقتصادی دولت که در این سفر حضور داشتند میتواند نویدبخش شناسایی ظرفیتهای توسعه مناسبات در حوزه اقتصادی باشد.
رئیس جمهور روز چهارشنبه ۲۹ دی ماه با هدف دیدار با همتای روس خود و گفتگو در خصوص محورهای گسترش مناسبات به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری رهسپار مسکو شد.
بیشتر بخوانید
در سفر آقای رئیسی به فدارسیون روسیه، روسای جمهور ایران و روسیه بر تنظیم هر چه سریعتر سند جامع همکاریهای ۲۰ ساله میان دو کشور به تفاهم رسیدند که نشان دهنده عزم دولت سیزدهم برای تنظیم روابط ایران و روسیه بر مبنای روابط راهبردی ناگسستنی بلند مدت است.
انتهای پیام/