باشگاه خبرنگاران جوان - یک موشک لانگ مارش ۸ برای انجام دومین ماموریت خود به مرکز راهاندازی فضایی ونچانگ رسیده است. برنامه ریزی شده که این ماموریت، اولین اقدام چین در زمینه آزمایش پرتابگرهای قابل استفاده مجدد باشد.
بر اساس گزارش اسپیس، موشک لانگ مارش ۸ در اواخر فوریه یا اوایل مارس پرتاب میشود و ۲۲ ماهواره برای شرکتهای فضایی تجاری چینی از جمله ماهوارههای رصدی اپتیکی و راداری برای رصد زمین را با خود حمل میکند.
شرکت علوم و فناوری هوافضای چین (CASC) سازنده این موشک است و پیش از این اعلام کرده بود که «لانگ مارش ۸» را به موشکی تبدیل میکند که مانند موشکهای «فالکون ۹» اسپیس ایکس قادر به فرود عمودی است و با راه اندازی موتورهای اولیه آن به فرود آرام این موشک کمک خواهد کرد.
البته مشخص نیست که ماموریت این موشک شامل آزمایشهای مربوط به فرود و بازیابی اولین مرحله و تقویت کنندههای موشک میشود یا نه. موشک لانگ مارش ۸ در ۲۱ ژانویه به مرکز راهاندازی فضایی ونچانگ رسید. این موشک پیش از ارسال به جزیره هاینان در دریای چین جنوبی در تیانجین ساخته شد.
شرکت صنعت دیوار بزرگ چین (CGWIC) که قراردادهای پرتاب را ترتیب میدهد، میگوید که این ماموریت دومین ماموریت «Long March Express» برای محمولههای تجاری خواهد بود. اولین ماموریت لانگ مارچ اکسپرس در آوریل ۲۰۲۱ انجام شد و CGWIC اعلام کرده که ماموریت دیگری نیز برای اواخر سال ۲۰۲۲ برنامه ریزی شده است.
موشک لانگ مارش ۸ با ارتفاع بیش از ۵۰ متر دارای دو بخش و دو تقویت کننده جانبی است. این هواپیما برای پرتاب حدود ۴.۵ تن محموله به مدار خورشیدی تا ارتفاع ۷۰۰ کیلومتری طراحی شده است.
فالکون ۹ اسپیس ایکس رقیب موشک چینی لانگ مارش ۸ است که ۹ موتور دارد. سه موتور از این مجموعه برای فرود ملایم بر روی زمین روشن میشوند. بخش اول موشک لانگ مارش ۸ فقط دو موتور موشک YF-۱۰۰ دارد که نفت سفید مایع و اکسیژن مایع را میسوزاند و در واقع هر دو موتور باید در هنگام فرود استفاده شوند. بنابراین، برای فرود ایمن و کنترل شده، نیروی رانش بیشتری مورد نیاز است. به همین دلیل چین قصد دارد دو تقویت کننده جانبی در بخش ابتدایی موشک را متصل تا هنگام فرود به عنوان متعادل کننده موشک مورد استفاده قرار بگیرند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/