برگزیدگان جایزه ادبی جلال آل احمد با حضور وزیر ارشاد امشب در تالار وحدت معرفی شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان -جایزه ادبی جلال آل احمد هر سال به بررسی آثار منتشر شده در حوزه رمان، داستان کوتاه، داستان کوتاه و رمان کودک و نوجوان، مستندنگاری و نقد ادبی می‌پردازد و برگزیدگان آن در مراسم اختتامیه معرفی شدند.

امسال، هزار و ۵۷۹ اثر به دبیرخانه جایزه ادبی جلال آل احمد رسید؛ از این میان ۹۰۹ عنوان رمان،۶۰۰ عنوان داستان کوتاه و ۴۹ اثر در حوزه نقد ادبی بودند.

دوره نویسندگی آل جلال که بخش آموزشی جایزه ادبی جلال آل احمد است در ۱۸ هزار ساعت در فضای مجازی برگزار شد. سال‌های پیش هم شاهد برگزاری این بخش بودیم.

یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل ابتلا به بیماری کرونا نتوانست در مراسم اختتامیه حاضر شود.

به گفته  مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران جایزه ادبی جلال آل احمد احمد از رویش‌های انقلاب اسلامی است.

بنابه گفته علی رمضانی ویراستاری بخش جنبی جایزه ادبی است باید به ویراستاری کتاب توجه کرد جایزه ادبی جلال آل احمد این کار را امسال انجام داد. امسال برای نخستین بار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از دبیرخانه جایره ادبی جلال آل احمد بازدید کرد. میزان جایزه از ۱۵۰ میلیون تومان برای برگزیدگان به ۲۰۰ میلیون تومان و از ۳۰ میلیون تومان برای شایسته‌های تقدیر به ۵۰ میلیون تومان رسید.

به سه مولفه مهم در طرح پدیده که در جایزه ادبی جلال آل احمد اشاره می‌شود آثار از نظر میزان خشونت، پایان بندی و مکان وقوع حوادث داستان میزان ارزیابی شدند. از نظر این مولفه‌ها آثار رسیده به جایزه ادبی جلال آل احمد به شرح ذیل است:

خشونت ادبیات داستانی به زیر ۶۰ درصد رسید در بخش پایان بندی شاهد بودیم اکثر آثار پایان خوش داشتند بیشترین آثار در شهر‌های بزرگ رخ می‌دهد این نقطه‌ای برای سیاستگذاران، نویسندگان و ناشران است. ده درصد خوب، پنجاه و هشت درصد ضعیف، سی و یک درصد متوسط و یک درصد عالی شناخته شدند.

بخش نقد ادبی

ابوالفضل حری، محمدرضا سنگری، علی کاشفی خوانساری داوران این بخش بودند.اثری در این بخش برگزیده نشد تنها کتاب آلبرکامو در ایران از انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد شایسته تقدیر شناخته شد.

بخش داستان کوتاه

خسرو باباخانی، هادی خورشاهیان و یوسف قوجوق در این بخش داوری کردند.اثری برگزیده شناخته نشد. از این رو شایسته‌های تقدیر در این بخش ساعت دنگی انتشارات سوره مهر و قدیس دیوانه انتشارات صاد شناخته شدند.

از زنده یاد اصغر عبداللهی نویسنده حاملت در نم نم باران تجلیل شد. این اثر به سان اثر برگزیده در بخش داستان کوتاه شناخته شد.

و در ادامه

در بخش جنبی جایزه ویرایش کتاب: اندیشه قدیریان برای ویرایش «آلبر کامو در ایران»، حسین علینقی برای ویرایش «بابا رجب»، اکرم دژ هوست گنک برای ویرایش «ساعت دنگی» و مجتبی موحدیان برای ویرایش «سلول بهاری»

در بخش مستندنگاری: «داغ دلربا» به قلم میثم امیری و «رضانام تا رضاخان» به قلم هدایت‌الله بهبودی

در بخش داستان بلند و رمان: «بی‌نام پدر» اثر سیدمیثم موسویان و «ماه غمگین، ماه سرخ» اثر رضا جولایی

 

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار