باشگاه خبرنگاران جوان سنندج - سعدی نقشبندی گفت: برای اجرای این طرحها ۵۰۱ میلیارد و ۹۷۷ میلیون ریال اعتبار از محل اعتبارات محرومیتزدایی در نظر گرفته شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: این طرحها شامل طرح آبخیزداری نمشیر در بانه با ۲ هزار و ۳۱ متر مکعب، چراغ ویس سقز با هفت هزار و ۲۹۵ مترمکعب، ماچکه سنندج با یک هزار و ۵۷۰ مترمکعب، ۲ طرح در قره طوره بیجار با ۱۸ هزار متر مکعب، کرفتو دیواندره با ۶۹۰ مترمکعب، کریم آباد دهگلان با چهار هزار و ۷۱۰ مترمکعب، خورخوره دیواندره با هشت هزار و ۸۷۰ مترمکعب، چشمیدر سروآباد با ۲ هزار و ۹۸۰ مترمکعب و گاران مریوان با پنج هزار و ۹۹۰ مترمکعب است.
او با بیان اینکه با اجرای این طرحها برای ۳۳ هزار و ۵۹۵ نفر ایجاد شغل میشود می گوید: افزایش و توسعه پوشش گیاهی، کاهش فرسایش خاک و رسوب دهی، کنترل هرز آبها، کاهش سیل خیزی، بهره وری بهینه از نزولات آسمانی، ارتقا آگاهی عمومی و توسعه مشارکت مردم در حفاظت از منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی و کمک به توانمندسازی جوامع محلی از اهداف اجرای این طرحها به شمار میآید.
نقشبندی یکی از اقدامات شاخص و کم نظیر معاونت آبخیزداری ادارهکل را رصد اقدامات انجام شده در سالهای گذشته اعلام کرد و گفت: از سال ۷۲ تا سال گذشته حدود ۱۱ هزار سازه مکانیکی آبخیزداری در استان اجرا شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: بهترین راهکار برای مقابله با سیل جلوگیری از رسوبگذاری و فرسایش خاک، کنترل روان آب و سیلاب، تغذیه سفرههای زیرزمینی از طریق اجرای عملیاتهای بیولوژیک آبخیزداری در مراتع مانند کپه کاری، بذرپاشی و بذرکاری است.
به گفته او: کنترل، قرق و توسعه و غنی سازی جنگل با بذر و نهال در سطح جنگلها، عملیاتهای مکانیکی آبخیزداری مانند احداث سدهای رسوبگیر سنگی ملاتی، سنگی گابیونی و بیومکانیکی آبخیزداری مانند بانکت بندی، اجرای پروژههای آبخوانداری و در نهایت تقویت و توسعه پوشش گیاهی نیز در این زمینه بسیار کمک کننده است.
انتهای پیام/م