وزیر خارجه گفت: برجام در سال‌های گذشته منافع اقتصادی برای ایران نداشته در صورتی به توافق خوب می‌رسیم که منافع اقتصادی جمهوری اسلامی پایدار باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان - این تأکید حسین امیرعبداللهیان در گفت‌وگوی تلفنی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده ارشد مذاکرات وین است.

آقای امیرعبداللهیان گفت جمهوری اسلامی ایران به دنبال توافق خوب است اما «با همین صراحت و قاطعیت بر حراست از خطوط قرمز و منافع ملی خود تأکید دارد.»

همچنین وزیر امور خارجه گفت برخی تحولات مثبت در مذاکرات رخ داده اما هنوز انتظارهای ایران را برآورده نکرده است.

هماهنگ کننده ارشد مذاکرات وین در این گفت‌وگو گفته «مذاکرات در برهه زمانی مهمی قرار دارد.»

به گفته آقای جوزف بورل، انتظار از همه طرف‌های مذاکرات وین، حضور با یک دستور کار مشخص در گفت‌وگوها برای رسیدن به یک توافق است.

او گفته «طرف‌ها آماده اتخاذ تصمیم‌های سیاسی باشند.»

پیش از این گفت‌وگو و پس از اعلام تنفس چند روزه هیئت‌های مذاکره کننده در وین، جمعه گذشته معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پیامی توییتری نوشته بود «هم‌اکنون به اتخاد تصمیمات سیاسی نیاز است.»

در حالیکه پس از خروج ایالات متحده آمریکا از توافق برجام، جمهوری اسلامی با کشورهای موسوم به ۴+۱ گفت‌وگو می‌کند، رسانه‌ها برای موضوع گفت‌وگوی مستقیم ایران و آمریکا گمانه‌زنی‌هایی داشته‌اند. با این حال، علی باقری  رئیس گروه مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران با ۱+۴ در کمیسیون امنیت ملی مجلس گفته تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است.

به گفته وزیر امور خارجه نظرهای فنی دو طرف از طریق یادداشت‌های مکتوب غیررسمی و با واسطه‌گری هماهنگ کننده اتحادیه اروپا انجام می‌شود.

بامداد امروز خبرگزاری رویترز ادعا کرده بر اساس گزارشی از وزارت خارجه آمریکا به کنگره این کشور، بخشی از معافیت هسته‌ای ایران برداشته می‌شود که بر این اساس، روند گفت‌وگوها در وین تسهیل خواهد شد.

این گزارش افزوده «بخشی از این معافیت با توجه به این فعالیت‌ها، با هدف تسهیل در مباحثاتی طراحی شده که به انعقاد معامله‌ای بر سر بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام و زمینه سازی برای بازگشت ایران به اجرای تعهدات خویش در برجام کمک می‌کند.“

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور امروز توییت کرد که تحقیق و توسعه، حفظ توانمندی‌ها و دستاوردهای صلح‌آمیز هسته‌ای حق قانونی ایران است.

علی شمخانی  گفته این حق قانونی در کنار تأمین امنیت آن، برابر شرارت‌های حمایت شده «با هیچ توافقی قابل محدود شدن نیست.»

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۶ ۱۸ بهمن ۱۴۰۰
یه جوری میگی سالهای اخیر استفاده نداشته انگار قبلا چی بود از اول میشه بگید برجام چه فایده ای داشته؟
-
ناشناس
۰۶:۵۷ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
ریاکاران غربی غیر قابل اعتمادند به برجام عمل نخواهند کرد بهتر است همانطور که آنها با برجام بازی می کنند بهتر است ماهم بازیشان بدهیم
آخرین اخبار