باشگاه خبرنگاران جوان – سرگئی نچایف در واکنش به این اقدام برلین گفت: «سیاستمداران برجسته آلمان، از جمله صدراعظم و وزیر امور خارجه این کشور میدانند که که ارسال سلاحهای مرگبار به اوکراین غیرقابل قبول است و به هیچ وجه توسعه روابط روسیه و آلمان و روند حل و فصل و سازندگی را تسهیل نمیکند.»
به گزارش اسپوتنیک، سفیر روسیه در آلمان گفت: «مسکو امیدوار است روند اعطای مجوز برای «نورد استریم ۲» در آینده نزدیک از سر گرفته شود و مدارک لازم در حال ارائه به رگولاتور آلمانی است.امیدواریم این امر به صورت تخصصی و غیرسیاسی انجام شود.»
کییف بارها برلین را به دلیل امتناع از ارائه کمک نظامی مستقیم به اوکراین و ممانعت از ارسال تسلیحات از سوی متحدان ناتو مورد انتقاد قرار داده است. اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، روز دوشنبه این انتقادها را رد کرد و گفت که آلمان اجازه صادرات تسلیحات به مناطق بحرانی را نخواهد داد و برلین به جای حمایت نظامی از اوکراین به دنبال حمایت اقتصادی از این کشور است.
ساخت خط لوله «نورد استریم ۲» که برای انتقال گاز روسیه به آلمان در نظر گرفته شده بود، سه سال به طول انجامید و در ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۱ به پایان رسید و پس از آن، خطوط لوله با گاز فنی پر شد و آماده بهره برداری است. اما در سایه مناقشه اوکراین، آلمان روند صدور مجوز را به عنوان اپراتور خط به حالت تعلیق درآورده است.
مسکو مرتبا به مداخلات آمریکا و کشورهای غربی در مرز روسیه واکنش داده و از اقدامات مداخله جویانه غربیها در این منطقه انتقاد کرده است. دیمیتری پولیانسکی، معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد، به اقدامات این کشورها اشاره کرد و گفت این موضوع را که غرب در حال آماده شدن برای انجام یک اقدام تحریک آمیز در دونباس است تا از آن به عنوان بهانهای برای اتهام زنی به روسیه و متهم کردن مسکو به تهاجم استفاده کند، رد نمیکند و از دولتهای غربی خواست که با احتیاط عمل کنند.
روسیه بارها اعلام کرده است که نگرانیهای فزاینده از تهاجم ادعایی روسیه به اوکراین بهانهای برای پیشبرد حضور نظامی ناتو در شرق اروپا است. پیشتر نیز وزیر امور خارجه روسیه این اقدام غرب را اقدامی با هدف خراب کردن توافقنامههای مینسک عنوان کرده بود.
انتهای پیام/