باشگاه خبرنگاران جوان - وزیر خارجه ایران با اشاره به نزدیک شدن مرحله حساس و مهم مذاکرات وین، رسیدن به این مرحله از گفتوگوها را بیش از هر چیز ناشی از رویکرد منطقی و نیز ابتکار عمل طرف ایرانی دانست.
به گفته امیرعبداللهیان توافق دسته جمعی میان همه طرف های مذاکره کننده بر سر متن واحد و ضرورت لحاظ شدن مطالبات مشروع جمهوری اسلامی ایران جزو الزاماتی است که همه طرف ها باید آن را رعایت کنند.
پیش از این تراس در آخرین اظهاراتش گفته بود «سرعت پیشرفت در مذاکرات کافی نبوده و مذاکرات در حال رسیدن به بنبست خطرناکی است. ایران اکنون باید انتخاب کند که آیا میخواهد توافقی را منعقد کند یا مسئول فروپاشی برجام باشد!»
خانم تراس وزیر امور خارجه انگلیس نیز در اینگفتگوی تلفنی، ضمن مرور آخرین وضعیت مناسبات دوجانبه و گفتگوها در وین نقطه نظرات لندن در این خصوص را تشریحنمود.
همچنین در پایان این گفتوگو، وزیرخارجه انگلیس ابراز امیدواری کرد تا در آینده نزدیک این کشور بتواند بدهی های معوق خود به ایران را پرداخت نماید.
ماجرای بدهی انگلیس به ایران به سالهای ۷۰ میلادی بر میگردد. ایران در آن دوره ۶۵۰ میلیون پوند برای خرید ۱۵۰۰ تانک چیفتن به انگلیس پیش پرداخت کرد. انگلیس تا رخ دادن انقلاب اسلامی، ۱۸۵ تانک به ایران تحویل داد، اما پس از انقلاب تعدادی از تانکها را به دشمن در حال جنگ با ایران یعنی عراق فروخت و مابقی پول را نیز تاکنون پرداخت نکرده است.
انتهای پیام/
عجب!!دل بستن به همچنین کشورهایی عاقلانه نیست.
تاریخ باز هم تکرار میشود.
اگر طریف کارش را درست انجام داده بود الان نباید مذاکره میکردیم بایستی از سیب و گلابی های برجام می خوردیم!!!!
1- چند بار تخریب مذاکرات هسته ای توسط امریکا :
سعد آباد
ایران-ترکیه-برزیل
و ...
2-خروچ یک جانبه و غیرقانونی امریکا از برجام، ترور شهید سلیمانی و زیر پا گذاشتن قطعنامه 1722 سازمان ملل
3- تلاش امریکا برای استفاده از مکانیسم ماشه
4- یکسال باقی ماندن یکجانبه ایران در تمامی تعهدادت برجامی خود
5- عدم خروج ایران از برجام و npt تا کنون باوجود نقض عهدهای مکرر و غیرقابل توجیه و نیز زیاده خواهی ها، ترورها و تلاش ها برای براندازی و ...
6- عدم جبران خسارات خروج امریکا از برجامی که عملا از هم فروپاشیده بود و فقط به واسطه باقی ماندن ایران در آن تاکنون حداقل پوسته آن حفظ شده است
7- عدم اجرای هرگونه مکانیسم جبرانی برای خروج امریکا از برجام توسط اعضای باقیمانده و در حقیقت تنها گذاشتن ایران در اوج تحریمها و فشار حداکثری و تهدیدهای منطقه ای و بحران پاندمی کرونا و صرفا بازی با الفاظی همچون اینستکس و spv و ...
8-تمایل شدیدالوصف دولت جدید امریکا به انجام مذاکراتی با موضوعات جدید (برخلاف برجام) و در عین حال مذاکره در ذیل حفظ شاکله و ساختار کامل تحریم های دوران ترامپ و فشار حداکثری و در حقیقت ادامه سیاست های ترمپ تا هم اکنون و پرهیز از کوچکترین تغییر رویه ای که نشانه حسن نیت آن در مذاکرات بازگشتش به برجام باشد.
9- مواضع کاملا یکسویه و جانبدارانه و خصومت آمیز سه کشور اروپایی در ارتباط با مذاکرات بازگشت امریکا به برجام و از جمله همین اظهارات وزیر خارجه انگلیس!
یقینا به استناد و شهادت تمامی شواهد و مدارک و تاریخ مذاکرات:
فارغ از اینکه مذاکرات به نتیجه برسد یا نرسد، ایران فراتر از حسن نیت خود را نشان داده است و به هیچوجه کسی حق اتهام زدن به ایران را در رابطه با شکست مذاکرات به دلیل زیاده خواهی های خودش ندارد، خصوصا دولتهایی که سابقه مکرر در بد عهدی و حتی ترور دارند.
و قطعا ایالات متحده و سه کسور اروپایی متهمان اصلی و مسئول مستقیم تمامی شکست در چنین مذاکراتی خواهند بود... و بازی های رسانه ای نمی تواند واقعیت را عوض کند.
نه آمریکا نه انگلیس قدرت ندارند تا وقتی که ما عقب نشینی نکنیم