مدیر بخش زراعت جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: بسته بودن آب زاینده‌ رود به طور متوسط باعث کاهش ۳۰ درصدی از توان زراعی تمام شهرستان‌های استان اصفهان می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان - پیمان فیروزنیا گفت: هنوز تصمیمی درباره نوبت بعدی رهاسازی آب صورت نگرفته است و این مسئله به حجم آب پشت سد زاینده‌رود بستگی دارد و باید در سطح مدیران استان اتخاذ شود.

او درباره اینکه تمام حجم آب آزاد شده در این دوره به مصرف امر کشاورزی نرسید، گفت: به هر حال بخشی از این آب در خاک نفوذ می‌کند و ممکن است برداشت‌هایی هم در مسیر اتفاق بیفتد، اما براساس برآورد‌های صورت گرفته انتظار می‌رود در نتیجه رهاسازی اخیر آب، سطحی معادل ۱۰ تا ۱۵ هزار هکتار کشت در زمین‌های شهرستان اصفهان صورت گیرد که از این میزان ۱۰ تا ۱۱ هزار هکتار به کشت جدید اختصاص یافته و بقیه مربوط به زمین‌هایی است که عملیات کشت آن‌ها در پاییز کلید خورده و از فرصت آبیاری اخیر به‌عنوان آبیاری تکمیلی خود استفاده کرده‌اند.

در بخش کشت نو، برآورد می‌شود حدود هفت هزار هکتار زمین کشاورزی زیر کشت گندم و بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ هکتار زیر کشت جو و حدود دو هزار هکتار زمین زراعی در منطقه زیر کشت گلرنگ رفته باشد علاوه بر این بخشی از زمین‌های کشاورزی نیز که پیش از این دوره رهاسازی آب کشت خود را آغاز کرده‌اند، زیر کشت یونجه و غلات قرار دارند.

فیروزنیا همچنین عملکرد سازمان متبوع خود در تولید بذر مقاوم به خشکی را موفق ارزیابی کرد و گفت: کشاورز می‌تواند بذر مورد نظر خود را با کیفیت و تنوع بالا انتخاب کند، مثلا انواع بذر گندم مانند سیوند، بهاران و رخشان به مقدار کافی وجود دارد، برخی کشاورزان ترجیح می‌دهند از بذر گواهی شده استفاده کنند.

بذری که در استان تولید می‌شود دوره رویش کوتاهی دارد و نسبت به خشکی و کم آبی مقاوم است.

مدیر بخش زراعت جهاد کشاورزی استان اصفهان می‌گوید حتی محصول گندم در مناطقی از حوضه آبریز زاینده‌رود در نبود جریان رودخانه با آب چاه آبیاری می‌شود، اما می‌توان گفت که بسته بودن آب رودخانه به طور متوسط باعث کاهش ۳۰ درصدی از توان زراعی تمام شهرستان‌های استان اصفهان می‌شود.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.