باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه- صادق ایرانی با عرض تبریک ایام ولادت امیر المومنین (ع) به محبین این حضرت گفت: وجود مقدس امیرالمومنین (ع) در کلام پیامبر اکرم (ص) که فرمودند من تربیت شدهی خدا هستم و علی (ع) را من تربیت کردهام نقش بسته و نشاندهندهی این است که امیرالمومنین (ع) تربیت یافته مکتب حضرت رسول (ص) بوده و در تمام مراحل زندگی الگویی مانند ایشان داشتهاند.
برای هدایت جامعه بشری همان سیره پیامبر اکرم (ص) را داشته و نسبت به همه با مهر و محبت برخورد کرده و با اخلاق حسنهای که از خود نشان میدادند مردم به سمت امیرالمومنین (ع) گرایش پیدا کرده و آن حضرت را به عنوان امام و الگو انتخاب میکردند.
غیر از اخلاق حسنه برای هدایت مردم روشهای متداول همهی اولیا را داشته و یک شیوه خاص مربوط به خود را تحت عنوان شر که الخمیص ارائه دادند.
شر که الخمیص یاران ۵۰ نفرهای از جمله میثم تمار و هاشم مرقال بوده که تربیت شدهی مخصوص امیرالمومنین (ع) هستند و با یکدیگر پیمان بسته که سخنان و توصیههای امیرالمومنین (ع) را بدون هیچ گونه سوال از محضر ایشان پذیرفته و در مقابل امیرالمومنین (ع) هم تضمین کرده بودند که در دنیا و آخرت در رکاب خود ایشان هستند.
پیامبر (ص) اخلاق کریمانهی داشته و به نحوی که در هر خلق انسانی شاگرد اول آن امیرالمومنین (ع) هستند، شجاعت یک کرامت انسانی است و از امام علی (ع) شجاعتر پیدا نشده، با صداقتتر از امیرالمومنین (ع) بر روی زمین یافت نمیشود، در کمک به نیازمندان از همه جلوتر بوده، در عدالت به حدی دقت داشتند که امکانات بیتالمال در زمینه شخصی استفاده نشود و به فرموده امام سجاد (ع) که زبان زد عبادت و سجدههای طولانی هستند در زمینه عبادت علی ابن ابیطالب (ع) کسی همانند ایشان نیست.
سبک و سیره امام علی (ع) برای مردم الگوی تمام عیار بوده و رفتار امیرالمومنین (ع) درس آموز و الگو است، مهمترین رفتار آن حضرت بخش حکومتی بوده که براساس عهدنامهی نوشته شده امیرالمومنین (ع) برای مالک اشتر برای حاکمان تعیین تکلیف میشود.
در عهدنامه مالک اشتر امام علی (ع) وظایف یک حاکم را نسبت به جامعه اسلامی و انسانی تبیین کرده و برای مدیرانی که جامعه را اداره میکنند عهدنامه امیرالمومنین (ع) یک کتاب کامل و جامع در نحوهی حکومت داری است.
نکته برجسته دوران امامت امیرالمومنین (ع) غصب خلافت از ایشان بوده در صورتی که آن حضرت میتوانست با شمشیر حاکمیت را پس گرفته، ولی بخاطر مصلحت اسلام از حق خویش چشمپوشی کرده تا در امت اسلام شکاف ایجاد نشده و امت اسلام آسیب نبیند.
امیرالمومنین (ع) در زمانی که خود حاکمیت جامعه اسلامی را بر عهده نداشتند به دیگر حاکمان اسلامی کمک فکری کرده و مشاوره میدادند تا جامعه اسلامی به درستی پیشرفته تا در مقابل دشمنان اسلام مقابله کنند.
تقوا بالاترین توصیه حضرت علی (ع) به مسلمین است همانگونه که در وصیت نامهی خود و نهج البلاغه نکاتی را تحت عنوان الله الله عرض کرده و با این عبارت شروع میشود مانند خدا را در نظر بگیرید در مورد همسایه، خدا را در نظر بگیرید در مورد ایتام، خدا را در نظر بگیرید در مورد قرآن و نماز توصیههای مهم در وصیت نامه حضرت در لحظات آخر از زبان ایشان جاری شده است و مدرک خوبی برای نزدیک شده به تقوای الهی است.
انتهای پیام/ ط.پ