معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست کرمانشاه گفت : پیگیری برای تبدیل منطقه "بوزین و مره‌خیل" تا بخش‌هایی از شمال شرق سلیمانیه عراق به عنوان "ذخیره گاه زیست کره" انجام شده است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه- فرشاد فتاحی گفت : منطقه بوزین و مره خیل تا شمال شرق سلیمانیه عراق و سد "دربندیخان" در استان سلیمانیه می‌تواند در قالب یک لکه بزرگ به عنوان "ذخیره گاه زیست کره" معرفی شود.

به گفته معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست کرمانشاه "ذخیره گاه زیست کره" به عنوان منطقه‌ای با تنوع زیستی بالایی است چنانچه "ذخیره گاه زیست کره"، بین‌المللی و مشترک بین دو کشور باشد، از اهمیت دوچندانی برخوردار خواهد شد.

 اکنون در کشور چند "ذخیره گاه زیست کره" مهم در ارومیه، بخش مرکزی کشور و ... داریم، نواحی شمال غرب استان کرمانشاه تا شمال شرق سلیمانیه عراق پتانسیل تبدیل شدن به "ذخیره گاه زیست کره" را دارد.

 یکی از ویژگی‌های مهم این منطقه علاوه بر غنای زیستی بالای آن وجود گونه‌های منحصر به فردی مانند گوزن مینیاتوری و شوکا در این محدوده است این منطقه منشا نوع وحشی و اولیه گندمی بوده که امروز بشر در جهان از آن برای تغذیه استفاده می‌کند.

 از سوی دیگر این منطقه یک "اکوتون" محسوب می‌شود، یعنی مرز بین منطقه سردسیر و گرمسیر که از لحاظ تنوع زیستی بسیار غنی است.

 تراکم جنگل‌های بوزین و مره‌خیل در باینگان با تراکم جنگل‌های شمال برابری می‌کند.

معرفی این محدوده بین‌المللی به عنوان "ذخیره گاه زیست کره" باید توسط سازمان ملل و یونسکو صورت بگیرد، اگر در این محدوده "ذخیره گاه زیست کره" داشته باشیم، می‌توان از اعتبارات بین المللی برای کمک به گونه‌های این محدوده استفاده کرد.

پیگیری برای محدوده بوزین و مره خیل تا شمال شرق عراق تا به عنوان "ذخیره گاه زیست کره" معرفی شود انجام شده این امر همراهی طرف عراقی را هم نیاز دارد .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.