پرسپولیس و استقلال سرانجام بعد از ۲۴ سال ارزش گذاری وارد بورس ثبت شدند، این در حالی است که برخی معتقدند این تیم‌ها باید به مردم واگذار شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان - خصوصی سازی و واگذاری سهام دو تیم استقلال و پرسپولیس موضوعی است که فوتبالی‌ها سالهاست با آن دست و پنجه نرم می کنند و ضربه نهایی از تعلل در واگذاری این دو تیم را با حذف شدن از لیگ قهرمانان آسیا متحمل شدند.

پس از حذف شدن از جمع تیم‌های آسیایی کار شفافیت مالی استقلال و پرسپولیس سرعت گرفت و با ارزش گذاری کارشناسی ســرخابی‌ها در هیات واگذاری، پرسپولیس ۳۲۰۰ میلیارد تومان و استقلال ۲۸۰۰ میلیارد تومان قیمت گذاری شــدند.

در بین صحبت‌هایی که برای واگذاری استقلال و پرسپولیس به وزارت اقتصاد و حضور بر روی تابلوی بورس می‌شد عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستار واگذاری این دو تیم از طریق تعاونی‌ها به مردم شد.

واگذاری سرخابی‌ها به تعاونی‌ موفق می‌شود

تعاونی‌ها ابزاری برای مشارکت دادن مردم در امور اقتصادی و ایجاد اشتغال هستند و زمینه‌های مشارکت اجتماعی را فراهم می‌کنند.

 واگذاری استقلال و پرسپولیس به بخش تعاونی هم بحث جدیدی نیست و در اکوسیستم بخش تعاون ۱۰ سال است که برای این طرح کار علمی می‌شود.

مهدی مسکنی معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: نگاهی به وضعیت تیم تراکتورسازی نتیجه واگذاری به بخش خصوصی را نشان می‌دهد، اما در بخش تعاون صورت‌های مالی شفاف و واگذاری موفق می‌شود و نمونه موفق باشگاه‌داری به شکل تعاونی رئال مادرید و  بارسلونا هستند.

به گفته مسکنی هواداران، حامیان و پیشکسوتان با روش‌هایی مانند خرید بلیت و ثبت کدملی و جذب اسپانسر سهام دار شوند و از منافع مالی این تیم‌ها استفاده کنند.

تعاونی مسیر درست واگذاری سرخابی هاست؟

سهام سرخابی‌ها باید به صورت تعاونی به هواداران واگذار شود

در اسپانیا  بارسلونا، رئال مادرید، اوساسونا و اتلتیک بیلبائو به صورت انجمن ثبت شده‌اند و مالکیت‌شان به شکل تعاونی است. یعنی رئال مادرید به هواداران‌ تعلق دارد و رئیس باشگاه را هم انتخاب می‌کنند. رئال مادرید و بارسلونا پردرآمدترین باشگاه‌های فوتبال جهان‌اند. این درآمد بیشتر از محل فروش اقلام هواداری مانند پیراهن، فروش حقوق تلویزیونی، فروش حقوق اسپانسرینگ و درآمد‌های روز مسابقه مانند فروش بلیت استادیوم به دست می‌آید.

ابوترابی امام جمعه موقت تهران روز جمعه گفت: خطای راهبردی در واگذاری سهام پرسپولیس و استقلال این است که عده معدودی بخواهند این سهام را در دست بگیرند. سهام باید به صورت تعاونی به هواداران واگذار شود و باید برای خرید سهم محدودیت قائل شد. در بعضی کشور‌های پیشرو تیم‌ها به صورت تعاونی اداره می‌شوند یعنی ۱۶۰ هزار هوادار سهم باشگاه را در دست دارند.

تاسیس تعاونی سهامی عام می‌تواند فصل جدیدی را در روند گسترش سهم تعاونی‌ها در اقتصاد کشور به صورت عام و جمع‌سپاری مالکیت در باشگاه‌های فوتبال پرسپولیس و استقلال به طور خاص به همراه داشته باشد.

تعاونی‌ها مشکلات غیر تعاونی را ندارند

ماهیت تعاونی‌ها به شکلی است که بسیاری از مشکلات غیر تعاونی را نخواهد داشت و امکان عضویت همه طرفداران، پیشکسوتان و علاقمندان تیم‌های استقلال و پرسپولیس در تعاونی را به وجود می‌آورد.

به گفته عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران، اتاق تعاون به عنوان متولی اصلی غیر دولتی بخش تعاون، حمایت مستمر فکری و معنوی توأم با نظارت عالیه بر این تعاونی‌ها را به منظور حفظ منافع هواداران که سرمایه‌های اصلی صنعت فوتبال کشور هستند به عمل آورده و در این خصوص با همکاری مشاوران دانشگاهی طرح‌های ابتکاری برای برنامه آینده این باشگاه‌ها را تهیه و ارائه خواهد کرد که از جمله آن‌ها می‌توان به خدمات هواداری مانند طراحی، تولید و توزیع کارت هواداری، خدمات ارزش افزوده بر بستر اینترنت و تلفن همراه، خدمات بیمه‌ای، مجموعه رستوران و کافی شاپ، ارائه کالا و خدمات به هواداران با شرایط ویژه اشاره کرد.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار