باشگاه خبرنگاران جوان مشهد - رضا یوسفی گفت:
سوهان ورقهای وسوهان گل برای سوغات استفاده و شاخصترین شیرینی محلی است که سر سفره نوروز تمام کاشمریها دیده میشود.
پرونده این شیرینیها برای میراث ناملموس کشور در حال آماده شدن است.
او گفت: وجه تمایز این سوهانها با سوهانهایی که در قم تولید میشود، این است که ورقهای و نازک هستند و امروزه با طعم و مزههای متفاوتی در کشور رواج دارد.
بیشتر بخوانید
از سوهان تا نان محلی کاشمر
مدیر نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: نانهای محلی کاشمر نیز از معروفترین نانهای کشور است که مانند نان لواش به شیوه تنوری پخت میشود.
به گفته او تافتونهای متنوعی در فصل بهار با پیازهای کوهی پخته میشود، همچنین فتیرها نیز در تمام فصلهای سال بخصوص بهار پخت میکردند.
در ادامه یوسفی گفت: یکی از آیینهای خاص قدیمی،
نوروز خوانی در شرق ایران در کاشمر است که افرادی مانند نوروزخوان آقای طاهونی پیشگسوت این امر به اجرای آن در روستای کسرینه می پرداخت.
او با اشعار نوروزی این آیین را برگزار میکرد و گلها را روی سر مردم میپاشید و به مردم گل میداد و همچنین نوید بهار به نوعی تغییر فصل را به عموم خبر میداد.
او گفت: سایر آیین دید و بازدید است که در کاشمر جریان دارد، مراسمی با عناون عیدگاه برگزار میشد که امروزه نام این آیین را نوروزگاه مینامند.
مدیر نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در مراسم عیدگاه معمولا از شهر و روستا خارج میشدند و بازیهای محلی خود را نجام میدادند، این رسم در روستای ایور در منطقه کوه سرخ کاشمر انجام میشد.
یوسفی گفت: شاخصترین آیین مربوط به ماه شعبان چراغ برات است که در خراسان و در منطقه کاشمر این رسم همچنان رواج دارد.
انتهای پیام//م.د.