باشگاه خبرنگاران جوان - در هفتهای که گذشت شاخص کل هم وزن از عدد ۳۲۶ هزار و ۲۹۹ واحد به ۳۳۰ هزار و ۳۱۰ واحد رسید، ۱.۵۴ درصدی رشد داشت همچنین شاخص کل فرابورس نیز از عدد۱۷ هزار و ۵۶۷ واحدی با رشد ۰.۴ درصدی به عدد ۱۷ هزار و ۵۸۹ واحد رسید.
آقای آراد پورکار کارشناس بازار سرمایه گفت: در هفته کاری که به اتمام رسید، ارزش معاملات در بالاترین حالت ممکن برای روز سه شنبه با مقدار ۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد بود.
به گفته این کارشناس در هفته ای که گذشت صنعت خودرو با رشد ۶.۸۸ درصد بالاترین رشد را داشته است. استخراج کانههای فلزی، گروه حمل و نقل به رهبری حفارس و حکشتی، گروه سیمانی و خودرو گروه پیشتاز هفته بودند.
او گفت: علاوه بر این خبرهای برجامی و رشد قیمت نفت، شرایط منطقهای و خبر در رابطه با دریافت مالیات از سود سپرده های بانکی نیز از جمله عوامل اثر گذار بروند بازار بود.
آقای حسین مرید سادات کارشناس بازار سرمایه گفت: همچنان در بحث شاخص کل و شاخص هم وزن درجا زدن را شاهدیم، مشکل اساسی این است که پول برای همه بازار وجود ندارد و پول از یک صنعت به یک صنعت دیگر حرکت میکند.
به گفته این کارشناس در هفتهای که گذشت، ارزش معاملات به طور میانگین روی تابلو ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای فرابورس و به طور میانگین حدود ۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای بورس بوده است.
هفته گذشته(هفته چهارم بهمن) نیز میانگین ارزش معاملات ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بود.
او گفت: نهایت هفتهای که گذشت، حدود ۸۶۲ میلیارد تومان پولِ حقیقی ها از بازار خارج شد. نکته مثبت در بازار این بود، که روز چهارشنبه ۴۷ میلیارد تومان و روز دوشنبه ۷ میلیارد تومان پول وارد بازار شد؛ علاوه بر این صندوقهای درآمد ثابت نیز با ورود پول همراه بودند.
در هفته چهارم بهمن، شاهد خروج یک هزار و ۱۱۰ میلیارد تومان پول بودیم.
ارزش معاملات امروز نیز ۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان است؛ در حالی که این عدد روز سه شنبه ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود که نشان از کاهش 100 میلیارد تومانی است.
او گفت: همچنین در هفته گذشته سرانه خرید ۱۹ میلیون تومان برای هر شخص و سرانه فروش ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود.
گزارش از کیمیا قلی پور
انتهای پیام/