باشگاه خبرنگاران جوان - آقای برزگری رییس تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی با حضور در برنامه تلویزیونی به سوالات زیر پاسخ داد.
سوال: تکلیف کارتخوانهایی که موفق به اتصال درگاههای مالیاتی نشدند، چیست؟
برزگری: از دو بعد از ظهر امروز درگاه سازمان امور مالیات برای ورود مودیان و تشکیل پرونده و الصاق دستگاههای کارتخوان فعال خواهد شد. سپس به محض وصول درخواستها با یک بررسی اولیه اطلاعات به بانک مرکزی برای فعال سازی مجدد ارسال میشود.
بیشتر بخوانید
سوال: تاکنون چند دستگاه کارتخوان غیر فعال شدند؟
برزگری: ساماندهی دستگاههای کارتخوان در اجرای ماده ۱۱ سامانه فروش مودیان تا پایان بهمن بود، اما تا یک اسفند شهروندان امکان مراجعه داشتند. سپس اطلاعات به بانک مرکزی برای غیر فعالسازی دستگاههای کارتخوان که به درگاههای مالیاتی متصل نشدند. ارسال شد و از روز گذشته حدود ۲۰۰ هزار تا از پایانه های درگاه غیر فعال شده و در بهمن نیز ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه کارتخوان غیر فعال شده بود.
سوال: تکلیف دستگاههایی که مجددا در در موعد تمدید شده به پروندههای مالیاتی متصل نشوند، چیست؟
برزگری: اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و مقابله فرار مالیاتی از هفته گذشته آغاز و به تدریج پروندهها توسط سازمان امور مالیاتی تشکیل میشود. طبق ماده ۱۷۷ اگر شناسایی توسط سازمان امور مالیاتی انجام شود تا تاریخ شناسایی علاوه بر جرایم، هیچگونه معافیت مالیاتی شامل مودیان نخواهد شد، اما اگر مودیان مراجعه و دستگاههای خود را به درگاه الصاق کنند از جرایم مالیاتی مبرا میشوند.
سوال: تکلیف واحدهایی که اقدام به تسلیم اظهارنامه مالیاتی نمیکنند. چیست؟
برزگری: مطابق ماده ۱۹۲ قانونمالیات مستقیم هر فعال اقتصادی که کتمان درآمد و فعالیت داشته باشد و پرونده مالیاتی تشکیل ندهد و کتمان آن آشکار شود. مانند واحدهای صنفی در صورت اجبار مشتری به کارت به کارت، شامل ۳۰ درصد جریمه غیر قابل بخشش علاوه بر سایر جرایم میشوند؛ بنابراین به ترتیب در صورت تخلف مودیان، کارتخوانها غیر فعال میشوند، سپس تشکیل پرونده توسط سازمان امور مالیاتی، شناسایی درآمد، محاسبه مالیات بدون هیچگونه معافیت، محاسبه جرایم و معرفی به دستگاه را شامل میشوند.
سوال: گامهای بعدی در اجرای قانون پایانه فروشگاهی چیست؟
برزگری: گام بعدی تفکیک حسابهای تجاری و غیر تجاری است و تا اواخر هفته با بانک مرکزی یکتفاهمنامه را نهایی و منعقد میکنیم. سپس قانونپایانه فروشگاهی سامانه مودیان از اوایل سال آینده با اطلاع رسانی، در خواست عضویت و صدور صورت حساب الکترونیکی به صورت کامل برای فعالان اقتصادی ثبت میشود.
مبالغی واریزی به کارتخوان ها، به شماره حساب فردی واریز می شود که کارتخوان به نام اوست. اگر افراد بعد از مراجعه به درگاه امور مالیاتی به این نتیجه رسیدند که کارتخوان به نام آنها نبوده، به بانک برای بررسی مراجعه کنند.
انتهای پیام/
مثلا حق ویزیت اگر 200هزار تومان است خب در یک روز کاملا مشخص میشه حساب شخصی مزشک ومنشی چند واریزی به مبلغ 200هزار تومان داشته.
در مورد بازار هم همینطور واریزها رو چک کنید.
دولت قبل هم به حساب مردم سرک کشید یادتونه بابت کمک به مردم مردم رو مجبور کردند اجازه بررسی حساب شخصی به دولت قبل بدن
یک راه دیگه اینکه
سامانه اطلاع رسانی بذارید مردم بابت واریزی کارت به کارت فقط مبلغ و شماره پیگیری و تاریخ پرداخت بابت چه موضوعی رو به اداره مالیات در سامانه گزارش بدن.
بابت پول نقد گرفتن از مردم رسید پزشک رو در سامانه بارگذاری کنند مشکل حل میشه. تاریخ مراجعه به پزشک هم در نسخه الکترونیک موجوده حق ویزیت اون پزشک هم معلومه ولو پزشکان رسید هم ندن تاریخ وشماره پیگیریِ نسخه الکترونیکی رو به سامانه مالیاتی گزارش کنند کار درست میشه.
مردم کمک کنند ی عده مفتخور نمیتونند مردم رو غارت کنند.
آقا این نظر رو چند بار تکرار کن تا مسئولین مالیاتی ببینند.اصلا برای مسئولین مالیاتی بفرسید بدردشون میخوره باید جلو مفت خوری وچپاول از مردم گرفته بشه
ازجمله اكثر دكاتر بيمارستان هاي خصوصي و دولتي كار سختي نيست وزارت و بازرسي ادارات كافي در قالب مريض مراجعه كنن همه چي خود به خود مشخص ميشه -شده طرح ازاد سازي سواحل - ننگه ٩٤ درصد تجاوزات به ساحل كار دستگاه هاي دولتي بوده واقعا ننگه - ساختن فيلمي مثل گاندو خيلي خوبه از لحاظ سينمايي و لي از نظر امنيتي واويلاست كه طرف تا حا رفته - خدا خودش رحم كنه وگرنه اين مملكت نميدونم راجبش چي بگيم - همه از يك باند مافياي حرف مزنن ولي خودشون حتما عضو باند هستن غير اين نيست قيچي دوتا تيغه داره مواظب افكار عمومي باشيد
تامین کننده جدید هم یا گران میدهد یا کار نمیکند چون عمده فروشند و حوصله تک فروشی ندارند
خلاصه اگر معافیت در نظر گرفته نشود یقینا فروشگاه های اینترنتی کوچک با مشکلات بزرگ و بدهی های نجومی و تعطیلی مواجه میشوند.
تا چند روز قبل، از فروش کالا خوشحال میشدیم و از ثبت نام اجباری چند روز قبل به بعد ناراحت .چرا که به ازای هر قلم فروش 2 الی 3 برابر باید ارزش افزوده از جیب بدهیم.
مثلا یک جاروبرقی میفروشیم 3 میلیون تومان. 210 هزار تومان سود احتمالی و حتی خیلی کمتر در این بازار رقابتی و رکود ... در صورتی که باید 270 هزار تومان ارزش افزوده بدهیم
از طرفی اثبات خروجی های حساب هم که به حساب تامین کننده واریز کردیم به دلیل عدم وجود فاکتور سخت یا محال است و فکر کنید 300 میلیون فروش میشه کلا مبنای مالیات در صورتی که 270 میلیون خروجی به حساب تامین کننده ها بدون فاکتور احتمالا تایید نمیشه
هنوز زیر ساخت ها و مالیات ستانی از مغازه های فیزیکی تکمیل نشده نباید به اینترنتی ها که همه چی شفافه فشار بیاورند
خلاصه اگر معافیت از کل ارزش افزوده و معافیت از ارائه فاکتور رسمی جهت اثبات خروجی ها در نظر گرفته نشود یقینا فروشگاه های اینترنتی کوچک با مشکلات بزرگ و بدهی های نجومی و تعطیلی مواجه میشوند.
از شما رسانه محترم تقاضای پیگیری داریم چون صدای ما به جایی نمیرسد و 3 ماه دیگر باید اظهارنامه بدهیم