امیر سیاح رئیس مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد در برنامه تیتر امشب در خصوص روند اکترونیکی شدن صدور مجوزها به سوالات زیر پاسخ داد:
روند اتصال دستگاه ها به سامانه ملی مجوزها چگونه است؟
سیاح: به نسبت سه هفته که دستگاه ها خیلی این حکم را جدی نمی گرفتند الان وضعیت خیلی بهتر شده است با تاکید رئیس جمهور ، بسیاری از دستگاه ها پای کار آمده اند. از پنجشنبه وزارت صمت و جهاد کشاورزی بسیار خوب عمل کرده اند و شبانه روز پای کار هستند و یک کار نشدنی در حال انجام است .
بیشترین چالش با کدام دستگاه است؟
سیاح: همه دستگاه پای کار هستند و تنها یکی یا دو دستگاه کمی عقب تر هستند که با این فرمان امشب رئیس جمهور فکر می کنم آن ها نیز دست به کار شوند دولت حامی کسب و کار است .رئیس جمهور اعتقاد دارد باید امضای طلایی از بین برود .
شهرداری ها مشکل اساسی که دارند این است که پاسخگوی دولت نیستند و پاسخگوی شورای شهر هستند. هزار و ۲۰۰ شهرداری در کشور داریم .شهردای تهران در حوزه مجوزه کسب و کار کُند عمل می کند امیداوریم شهرداری کلانشهرها وارد عمل شود تا این کار صورت گیرد شهردای نیز همانند سایر دستگاه ها تا ۱۸ اسفند مهلت اتصال به سامانه دارد.
در مجوز ها شرایط قابل تفسیر بود اما باید این ها روشن و غیر قابل تفسیر شوند و همه چیز مشخص باشد. ۱۱۵ سال پیش در قانون نوشته شده است که صنعت و کارخانه را دولت تاسیس می کند و در آن شرط بازدید مامور قرار داده شده اکنون که بخش خصوصی این کار را می کند اما باز این بازیدها اجباری است که این شرط باید برداشته شود.
روند اتصال وزارت تعاون به سامانه چگونه است؟
سیاح :ستادی که وزارت تعاون زده بسیار به کارها سرعت بخشیده است.
فعالیت وزارت میراث فرهنگی در این بخش چگونه است؟
سیاح: وزارت میراث فرهنگی کار برگ هایش تکمیل نشده است در چند بخش این وزارت خانه مجوز صادر می کند که بخش گردشگری آن نسبت به بقیه عملکرد مطلوب تری داشته است.
نظر شما در رابطه با عملکرد و مجوزهای وزارت کشاورزی چیست؟
سیاح:کاری که وزارت کشاورزی برای مجوزها برای مشاغل خانگی انجام می دهد مستقیم در سفره مردم اثر گذار خواهد بود و این وزارتخانه طی چند روز اخیر عملکرد مطلوبی داشته است.