حسین زمانیان گفت : مدت سرایت سویه "اُمیکرون" نسبت به سویه "دلتا" کمتر شده، در سویه دلتا فرد بیمار تا سه هفته قابلیت انتقال و سرایت بیماری به دیگران را داشت که این مدت در سویه "اُمیکرون" کاهش یافته است.
به گفته متخصص بیماریهای عفونی اوایل شیوع این سویه تصور بر این بود که تا یک هفته این سویه قدرت سرایت دارد که هم اکنون زمان آن بیشتر شده و ۱۰ تا ۱۴ روز برای سرایت این سویه تخمین زده میشود.
زمانیان می گوید: در همین راستا توصیه میشود افراد حتما هفته اول را در قرنطینه مانده و هفته دوم با رعایت جدی دستورالعمل ها و بویژه استفاده از ماسک میتوانند از قرنطینه خارج شوند.
برخلاف تصور اولیهای که در خصوص آن وجود داشت که ریه را درگیر نمیکند، حالا شاهد موارد بسیاری از درگیری ریه در بیماران هستیم.
در حال حاضر بسیاری از تختهای ویژه با بیماران مبتلا به اُمیکرون پر شده و برخی از آنها ۸۰ تا ۹۰ درصد درگیری ریه دارند.
علائم سرفه بسیار، تنگی نفس و کاهش سطح اکسیژن خون نشانههای درگیری ریه است و افراد در صورت مشاهده این علائم باید سریعا به پزشک مراجعه کنند.
اُمیکرون نسبت به سویههای قبلی خفیفتتر است، اما این به معنی بی خطر بودن این سویه نیست و خطر آن قطعا برای افرادی که واکسن نزده اند به مراتب بیشتر است.
در حال حاضر عمده موارد مرگ و میر و بیماران بدحال مربوط به افرادی است که واکسن تزریق نکرده یا واکسیناسیون خود را کامل نکرده اند .