ولی جهانی گفت: به مناسبت گرامیداشت هفته منابع طبیعی و روز درختکاری، نمایشگاه عکس میراث جهانی جنگلهای هیرکانی به مدت ۵ روز در محل سالن خاتمالانبیاء رشت برپا شده است.
به گفته او، این نمایشگاه عکس به همت دفتر پایگاه میراث جهانی جنگلهای هیرکانی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان برگزار شده است.
نمایشگاه عکس میراث جهانی جنگلهای هیرکانی با هدف معرفی ظرفیتهای متنوع جنگلهای هیرکانی در زمینه جاذبههای طبیعی و فرهنگی و همچنین با محورهای پوشش گیاهی و جانوری شاخص جنگلهای هیرکانی، انسان و طبیعت، نقش جوامع محلی و دانش بومی در حفاظت از آثار طبیعی، معماری بومی، سبک زندگی و اقتصاد معیشتی روستانشینان حاشیه جنگلهای هیرکانی، تهدیدات و عوامل تخریب، مدیریت زباله و پسماند، گردشگری، صنایعدستی و فرهنگ و آداب و رسوم برپا شده است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان گفت: در این نمایشگاه همچنین محصولات صنایعدستی کاربرد جنگلهای هیرکانی در طراحی لباس، تزئینات خانگی، عروسکهای آیینی و محصولات دوستدار محیط زیست این جنگلها برگزار خواهد شد.
جنگلهای هیرکانی با پیشینه تکامل ۲۵ تا ۵۰ میلیون ساله به طول ۸۵۰ کیلومتر کنارههای جنوبی دریای خزر را پوشاندهاند.
تغییرات بارشی و ارتفاعی زیاد، تنوع در شرایط اکولوژیکی از شرق تا غرب، تنوع بیمانند در گونههای گیاهی و جانوری از ویژگیهای برجسته جنگلهای هیرکانی است.
از این جنگلها با عناوین فسیل زنده، موزه طبیعی و مادر جنگلهای جوان اروپا و شمال آمریکا نیز یاد میشود، زیرا خاستگاه و یکی از مهمترین پناهگاههای باختر اوراسیا برای گونههای گیاهی باقیمانده از دوران سوم زمینشناسی، گونههای نادر و در معرض خطر گیاهی و جانوری و گونههای بومی محلی و منطقهای و جهانی یگانه به شمار میرود.
جنگلهای هیرکانی در تاریخ ۱۹ تیر ماه سال ۱۳۹۸، در چهل و سومین گردهمایی جهانی یونسکو در کشور آذربایجان، باکو، به عنوان دومین میراث طبیعی ایران، بر اساس معیار ۹ و با شماره ۱۵۸۴ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.