روابط عمومی جهاد کشاورزی استان گیلان اعلام کرد: صالح محمدی، رئیس این سازمان از افزایش ۲۱ درصدی تولید عسل در زنبورستانهای استان خبر داد و گفت: سرشماری زنبورستانهای گیلان پایان یافته است.
او افزود: ۴ هزار و ۵۷۹ زنبورستان در گیلان مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد، ۲۰ زنبورستان بومی گیلان به دلیل حضور در استانهای دیگر در زمان سرشماری، توسط کارشناسان مسئول همان مناطق ثبت شدند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: میانگین تولید عسل در هر کندوی زنبورستانهای بومی استان، ۴.۳ درصد افزایش یافته است.
به گفته محمدی، شرایط مناسب آب و هوایی و بهرهگیری زنبورداران از دانش و فناوریهای نوین زنبورداری نقش مهمی در افزایش تولید دارد.
او همچنین گفت: زنبورداران گیلانی علیرغم شیوع بیماریهای زنبور عسل در کشور، توانستند با کاهش ۲۲ درصدی مصرف شکر در زنبورستانها به این موفقیت دست یابند و علاوه بر تولید عسل باکیفیت، محصولات جانبی دیگر مانند موم و ژل رویال نیز تولید کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به جزئیات تولید و آمار زنبورستانهای استان افزود: زنبورستانهای سرشماری شده شامل ۱۲۶ کندوی سنتی و ۳۶۰ هزار و ۴۹۹ کندوی مدرن است.
محمدی از مشارکت ۳۱۰ کارشناس و نظارت ۷۰ رئیس مرکز در انجام سرشماری زنبورستانهای گیلان در ۲ هزار و ۹۰۸ آبادی استان خبر داد.
او تصریح کرد: اطلاعات جمعآوری شده از زنبورستانها در سامانه جامع پهنهبندی و مدیریت دادههای کشاورزی ثبت شده است.
به گفته رئیس جهاد کشاورزی گیلان، ۱۰ نفر از زنبورداران گیلانی دارای مدرک دکتری، ۱۰۰ نفر دارای مدرک فوق لیسانس، ۵۲۴ نفر دارای مدرک لیسانس، ۲۵۲ نفر دارای مدرک فوق دیپلم و یک هزار و ۴۱۱ نفر هم دارای مدرک دیپلم هستند.
محمدی افزود: مدرک تحصیلی بالغ بر ۲ هزار نفر از زنبورداران گیلانی نیز زیر دیپلم است.