به همت مرکز معماری اسلامی حوزه هنری یزد، کارگاه کوفینویسی تزئینی روی سفال با تمرکز بر آرایههای سفالینه نوشتههای نیشابوری با حضور همایون مقدس و جمعی از هنرمندان، هنرجویان و فعالان عرصه معماری از استانهای مختلف در بافت تاریخی شهر میراث جهانی یزد برگزار شد.
همایون مقدس در خصوص ویژگیها، نقوش و علل زیبایی این آثار مطالبی را بیان کرد.
هنرجویان در ادامه با موتیفها و عناصر تزئینی، فرمهای هندسی، گیاهی و تصویری و همچنین شیوه تولید نمونههای امروزی این آثار بر اساس همان نگاه و ترکیببندی، آشنا شدند.
این مدرس دانشگاه گفت: هرچند بیش از ۱۰ قرن از تولید این آثار گذشته، ولی تلاش میکنیم به همت هنرجویان و علاقهمندان به این نوع ظروف، نمونه این آثار فرهنگی که تقریبا فراموش شده را دوباره احیا کنیم.
او می گوید: فرهنگ تبلیغاتی امروز بسیار به خط کوفی وابسته است، ما میتوانیم ریشههای کالیگرافی، طراحی حروف، ترکیببندی یا کمپوزیسیون شناسی و حتی ریشههای هنر آبستره یا انتزاعی را در فرهنگ سفالنوشتهها به خصوص در خطشناسی و فونتشناسی پیدا کنیم.
مقدس گفت: در این دوره که با بحران هویت در تبلیغات و فرهنگ مواجه هستیم، خط کوفی میتواند در راهنمایی ما برای رسیدن به سرچشمههایی که از لحاظ فرم، نقوش و طراحی حروف بسیار غنی و کارگشا است، نقش تعیینکنندهای داشته باشد.