حسین پورحسین رییس اداره منابعطبیعی بابل، بابلسر و فریدونکنار گفت: علاوه بر گونه درخت سرخ دار، گونه شب خسب یا درخت ابریشم نیز به عنوان گونههای خاص جنگلهای هیرکانی در حال انقراض است.
سرخدار باقیمانده از دوران سوم زمینشناسی درختی سوزنی برگ دارای پوست فلسدار است که چوب درون آن به رنگ قرمز و برگهای آن همیشه سبز هستند که میتوان آن را میراث زنده جنگلهای طبیعی شمال ایران دانست.
گونه شَبخُسب نیز درختی است که در کنار تپهها و رودخانهها میروید و از پوست ساقههای جوان و بذرهای آن برای خوراک دام، از چوب آن برای ساختن خانههای چوبی روستایی استفاده میکردند و به دلیل تاج چتری و گلهای زیبا در طراحی فضاهای سبز هم استفاده میشد.
به گفته رییس اداره منابعطبیعی بابل، بابلسر و فریدونکنار از سال ۴۲ تا الان، جنگلهای شمال کشور از ۳.۴ میلیون هکتار به ۱.۲ میلیون هکتار رسیده است
او میگوید: متاسفانه جنگل که باید برای چرای دامها در نظر گرفته میشد با تقسیمات اراضی توسط جنگلنشینان به وراث منتقل و باعث قطع درختان و کاشت نهالهای غیرمرتبط با جنگل شده است
منطقه تحت حفاظت شهرستان بابل در حوزه جنگلی ۴۷۸۱۲ هکتار و در حوزه مرتعی ۳۱۳۱۴ و در بابلسر و فریدونکنار ۱۰۰۰ هکتار عرصه ساحلی، خالصه و جنگلی وجود دارد.