این روزها دشت های خراسان جنوبی با رویش گیاه کَما سرسبز شده است.

این روز‌ها فصل برداشت گیاه بومی خراسان جنوبی یعنی کَما در دشت‌های استان آغاز شده است.

کما گیاهی خوشمزه است که در اسفند هر سال به طور خودرو از دل زمین بیرون می‌آید؛ این گیاه چند سالی بود که به دلیل نباریدن باران و خشکی دشت‌ها نروییده بود.

امسال نیز که این گیاه پر خاصیت از دل زمین بیرون آمده است، نباید در برداشت آن افراط کرد، زیرا می‌تواند سبب انقراض آن شود.

هر کسی به نوعی کما می خورد

یکی از اهالی زیرکوه می‌گوید: صفای برداشت کما به این است که با خانواده به دشت بیاییم و در کنار یکدیگر به برداشت مشغول شویم.

او می‌گوید: برخی‌ها هستند که این گیاه را به صورت خام مصرف می‌کنند، برخی‌ها می‌پزند و تعدادی از افراد هم خشک می‌کنند و در غذا‌های مختلف از آن استفاده می‌کنند.


بیشتر بخوانید


این شهروند می‌گوید: برخی‌ها هستند که به دشت می‌آیند و بدون توجه به اینکه چقدر کما می‌خواهند به جان بوته‌ها می‌افتند و کما می‌چینند.

او می‌گوید: این کار آن‌ها بدون توجه به این موضوع که قطع کردن گیاه از ریشه و برداشت بی رویه می‌تواند چه عواقب بدی به همراه داشته باشد؛ حتی می‌تواند سبب گرسنه ماندن حیات وحش شود.

برخورد با افراط گران در برداشت کما

سیروسی کارشناس تغذیه گفت: این گیاه سبز سرشار از ویتامین بوده که سبب ازدیاد شیر مادر شده و در رفع گلودرد نیز موثر است و خاصیت ضدسرطانی دارد.

رجبی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان زیرکوه گفت: مشاهده شده است که افرادی به قصد فروش گیاه کما آن را در حد زیاد برداشت می‌کنند.

او گفت: طبق هماهنگی‌های انجام شده با دستگاه‌های ذی ربط، با افرادی که نسبت به برداشت بی رویه کما اقدام کنند برخورد خواهد شد.

صادقی رئیس اداره حفاظت محیط زیست زیرکوه نیز گفت: گیاه کما می‌تواند سبب حفاظت از آهو‌های تازه متولد شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.