علی شریفی سرپرست سابق مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: دادهها در سامانههای مختلفی ثبت میشوند. از سامانهای که دریافت و تجمیع کننده اطلاعات است تا سامانه "MC MC " (مرکز پایش مراقبتهای درمانی) که دریافت و تجمیع کننده اطلاعات بستری و فوت بیماران کرونایی است.
تلفیق کردن این ۲ پایگاه داده کار بسیار سادهای است؛ اما دغدغههایی مختلفی وجود دارد.
به عنوان مثال، گاهی بعضی از آمارها توسط بخشی از جامعه سوءبرداشت میشود. مثلا اگر روزی در کشور تمامی افراد واکسن زده باشند، میتوان نتیجه گرفت صد در صد افرادی که بستری شده و یا حتی فوت کرده اند نیز واکسن زده اند.
پس اگر به دنبال آمار دقیقی هستیم که موثر بودن واکسن را متوجه شویم، باید ۲ آمار تهیه کنیم که در ابتدا چند درصد از افراد که به بیمارستان مراجعه کرده اند واکسن زده اند و بعد از آن چند درصد از جامعه واکسن زده اند.
برای مشخص کردن میزان تاثیر واکسن چند فاکتور وجود دارد که اولین آن سن بیماران است. فاکتور دوم، زمان تزریق واکسن نسبت به شروع موج است.
تجمیع آمار واکسیناسیون و مقایسه کردن آن با آمار بستری به صورت آماری کار آسان است؛ اما تفسیر آن و توضیح دادن این به مردم هم باید به گونهای باشد تا سوء برداشتی از آمارهای منتشر شده نشود.
در مرکز آمار و فناوری گزارشی را ارائه کردیم. درباره این موضوع که گاهی ممکن است فردی واکسنی بزند و به خاطر آن اتفاق دچار اتفاقی شود و در حالت دوم آن است که واکسن ایمنی صد در صدی در مقابل بیماری ایجاد نکند و فرد کرونا بگیرد؛ که این اتفاق نافی واکسن نیست. هدف ما در آن گزارش تنها آن بود که مردم فکر نکنند با تزریق ۲ دز واکسن هیچ گاه به کرونا مبتلا نمیشوند.
پس از گذشت حدود دو سال از شیوع بیماری کرونا و همچنین پیش از یک سال از تزریق واکسن کرونا هنوز آماری رسمی درباره این که چند درصد بستری شدگان و فوتیهای کرونا واکسن زده یا نزده اند، توسط وزارت بهداشت منتشر نشده است.
البته محمد هاشمی، سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت در این باره گفته بود: این که چند درصد فوت شدگان کرونا واکسینه شده اند، نیازمند انجام پروژه تحقیقاتی بوده و این پروژه آغاز شده است. هر زمان مطالعات به نتیجه برسند، نتایج را در اختیارتان قرار میدهیم.
منتشر نشدن آمار و البته اهمیت انتشار آن، در حالی است که مسعود یونسیان، دبیر کمیته اپیدمیولوژی کرونا گفته بود: "اهتمامی برای انتشار اطلاعات درباره اثربخشی واکسنها در پیشگیری از بستری و فوت ناشی از کرونا در وزارت بهداشت نیست. نتیجه آن، این است که واکسیناسیون دوز دوم از دوز اول فاصله دارد؛ چند میلیون نفر نوبت دوز دوم آنها رسیده و دوز دوم را تزریق نکردهاند؛ چند میلیون نفر هم که نوبت دوز سوم آنها رسیده، دوز سوم تزریق نکردهاند.
همچنین علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور هم گفته بود: "حق مردم است که بدانند افراد بستری شده کرونایی در رده سنی مختلف چه واکسنهایی تزریق کردهاند و گزارشهای خام پس از تحلیل اطلاعات منتشر شود.
بیشتر بخوانید:
چرایی تاخیر در انتشار آمار بستری شدگان کرونایی واکسن زده و نزده
حالا که اونا آمار نمیدهند خودتان خبرنگار بفرستید تا در بیمارستانها از مردم گزارش تهیه کنند. باتشکر.
یه زمانی به ما می گفتند ضد واکسن
چقدر زود حقیقت روشن شد
دوز سومم، اول میگفتن فقط کساییکه بیماری زمینه ای دارن بزنن،بعد گفتن همه بزنن
الآنم نوبت دوز چهارم،اول میگن اونایی که ضعف سیستم ایمنی دارن، بعد که با سفرهای نوروزی پیک هفتم اوج بگیره میگن همه بیان دوز چهارم بزنن
شما میری تو صف کارت ملیت ثبت میشه و بعد کارت واکسن مهر میزنند و شما تشریف میبری برا تزریق واکسن و در ادامه راهت کج میکنی به سمت درب خروج
حالا چجوری میگن امار ندارن ؟؟؟!!!!
از دوستان خبرنگاران جوان تقاضا داریم ی سر ب بیمارستان نزدیک خودشون بزنن و این فرم ها و ثبت اطلاعات بیماران بستری کرونایی و مشکلات تنفسی رو از نزدیک ببینن همشون دارن،اگر خواستن بنده ی نمونه فرم رو براشون میفرستم
ممنون
کسی که بیش از ۳ ماه از دوز سومش گذشته باشد با کسی که اصلا واکسن تزریق نکرده ، یه جور هستند .
مرگ و زندگی دست الله است زیاد پیگیر این چیزها نباشید اگر انسان اجلش نیاد کرونا نه هزار مریضی دیگه هم بگیره و تو تقدریش مرگ نباشه نمیمیره پس ترس بدتر از مریضی است ترس برادر مرگه ما ایرانی ها متاسفانه زود باوریم یه شایعه بشه که واکسن زده ها می میرند سکته را زدیم و با کوچکترین مریضی و سرماخوردگی زمین گیر میشیم ترس بدترین چیزه
احتمالا عوارض این واکسن ها در آینده خودشو نشون بده . ولی فکر کنم وزارت بهداشت ، این عوارض رو هم به عنوان عوارض واکسن قبول نکنه و یا اصلا اعلام نکنه
((مثلا اگر روزی در کشور تمامی افراد واکسن زده باشند، میتوان نتیجه گرفت صد در صد افرادی که بستری شده و یا حتی فوت کرده اند نیز واکسن زده اند.))
همه در سیستمها ثبت شده اند و بسیار کار راحت و چندان دشوار نیست.
گاهی اوقات نمیخوان آمار رو اعلام کنن......
۲. با توجه به نبود اطلاعات آماری دقیق طبق گفته ی خودشون، مسئولین چطور مردم رو تشویق به واکسیناسیون میکنن؟!
۳. کافیه به همین مسئولین بگی فلان داروی طب سنتی رو به مردم معرفی کنید، فورا بحث کارآزمایی بالینی رو مطرح میکنن! در صورتیکه هیچکدوم از داروهای مدرن از اول شیوع کرونا کارآزمایی بالینی نشده و صرفا با خوردن برچسب اضطرار به خورد مردم داده شدن (البته مافیای دارو هم باید اضافه بشه) داروهایی مثل فاویپیراوید، رمدسیویر، کورتون، حتی آزیترومایسین که هنوز هم تجویز میشه، جالبه همون ویتامین دی هم که بی اثریش اثبات شده هووز تجویز میشه، درمقابل حتی حاضر نیستند مورد ساده ای مثل قرقره کردن آب نمک رو در کنار بقیه ی کارهای کنترلی به مردم اعلام کنن!
این موارد رو که مشت نمونه ی خروار هست بذارین کنار متن خبر: نتیجه میشه ما ترس داریم مردم از نتیجه ی واکسیناسیون باخبر بشن! اصرار ما بر واکسیناسیون چندان علمی نبوده!
حالا به نظرتون چطور میشه به اینا اعتماد کرد؟ (بحث مخالفت با افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی، واردات فایزر و اعلام تزریق به زنان باردار، مخالفت با شفافیت هزینه کرد بودجه توسط داشگاههای علوم پزشکی توسط برخی از مسئولین رده بالای نظام سلامت رو هم در نظر نمیگیریم)
البته قطعاً پیگیری این خبر و پرسیدن سوالهای بالا از مسئولین وظیفه ی امثال yjc هست و صدای ما به کسی نمیرسه!