محمدرضا پورابراهیمی گفت: تقریبا همه محدودههای معدنی شمال استان در حوزه حفاظت سازمان انرژی اتمی قرار گرفته و ما صحبت کردیم تا اجازه اکتشاف، دسترسی به ذخایر و مواردی که منعی ندارد، انجام شود و در سال آینده تفاهمنامه همکاری بین استان و سازمان انرژی اتمی منعقد میکنیم که بهره برداری ازمعادن در این بخش تعیین تکلیف شود.
به گفته او در بحث محیط زیست نیز از سوی ریاست سازمان محیط زیست اعلام آمادگی شده که همکاری صورت بگیرد و پیشنهاد من این است آزادسازی پهنههای حبس شده به دست سازمانهای انرژی اتمی و محیط زیست یکی از اولویتهای شورای معادن برای سال آینده باشد.
پورابراهیمی میگوید: با پیگیری این اولویت ها، سال آینده آغاز تحولات بزرگ استفاده از ذخایر معدنی خدادادی استان کرمان باشد که این استان واقعا بهشت معادن است و هیچ استانی ذخایرمعدنی به اندازه کرمان را ندارد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس گفت: در جنوب استان هیچ کدام از ظرفیتهای سنگ آهن، مس و ... عملیاتی نشده و باید سال آینده تعهدات فعال سازی ظرفیتهای مشخص شده در مس و ... پیگیری شود. نمیدانیم چرا شرکتها تعهدات را پیگیری نمیکنند؟
او با اشاره به لزوم ارائه گزارش عملکرد شورای معادن استان کرمان گفت: توافقات بسیار خوبی با هیات مدیره ایمیدرو داشته ایم که باید توافقات این جلسه پیگیری شود. یکی از موارد ایجاد پایگاه امداد و نجات شمال استان در بحث کارگران معادن صورت بگیرد.
پورابراهیمی میگوید: مسئله دیگر، عملیات اکتشافی در شمال و جنوب شهرستانهای کرمان و راور است که سه پهنه گلباف، راین، چترود و راور در اختیارآنها قرار داده شده و کف توافق ۱۰۰۰ میلیارد تومان است که تیم اکنون تجهیز و اعزام شده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: قرار است در نیمه اول سال آینده گزارش بخش اول نتایج مطالعات ژئوفیزیک و ژئوتکنیک این مناطق به شورای معادن بیاید و با این کار ورود شرکتهای خصوصی به سرمایه گذاری در معادنی است که قبلا اطلاعات اکتشافی را نداشته ایم.
به گفته او موضوع دیگر پهنههای در اختیار ایمدرو باید تعیین تکلیف شود که طبق این صورت جلسه ۸۰ درصد از محدودهها و پهنهها از شرکت ایمیدرو آزادسازی شده است که کار بسیار مهمی است.
پورابراهیمی میگوید: مطمئن هستیم یکی از ظرفیتهای قدرتمند ما برای توسعه، فعال سازی معادن و فرآوری بخش معادن است که باید با شتاب بیشتری نسبت به گذشته جلو برود.