نشست «حکیم پنج گنج» در روز بزرگداشت نظامی گنجوی، شاعر شهیر ایرانی در شهرستان ملایر برگزار شد.

به مناسبت روز نظامی گنجوی، نشستی با عنوان «حکیم پنج گنج» با حضور دو تن از اساتید برجسته ادبیات ملایر در اداره کتابخانه‌های این شهرستان برگزار شد.


علی شهابی، محقق و مدرس ادبیات با اشاره به نکاتی برجسته از زندگی این شاعر و غزل‌سرای ایرانی گفت: نظامی بزرگترین داستان‌سرای ادب فارسی و شاعری است که در اشعارش آرمان‌شهر را به خوبی توصیف کرده است.

او افزود: آثار نظامی که در ادب فارسی به پنج گنج مشهورند به ترتیب مخزن‌الاسرار، خسرو و شیرین، لیلی و مجنون، هفت پیکر و اسکندرنامه هستند.

این محقق و مدرس ادبیات کشور از خسرو و شیرین به‌عنوان بهترین اثر نظامی یاد کرد و به عموم علاقه‌مندان خواندن این کتاب را توصیه کرد.

جمال‌الدین ابومحمّد الیاس بن یوسف بن زکی بن مؤیَّد شاعر قرن پنجم و ششم هجریث قمری متخلص به نظامی و نامور حکیم نظامی، شاعر و داستان‌سرای ایرانی  در سده ششم هجری  به‌ عنوان صاحب سبک و پیشوای داستان‌سرایی در ادبیات پارسی شناخته شد.

غلامرضا دشتی، محقق و مدرس ادبیات فارسی شهرستان ملایر گفت: نظامی شاعری بزرگ است، ولی نقش بی‌بدیل او در ادبیات فارسی از دید عموم مغفول مانده است.

دشتی  افزود: پنج اثر نظامی که با نام پنج گنج در ادب فارسی مشهورند، میراث مکتوب است و این آثار، چون خود نظامی میراثی گران‌بها در ادبیات این مرز و بوم است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.