مدیر عامل آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی گفت:عملیات آبرسانی به ۱۲۱ روستای استان با ۱۳۴ میلیارد تومان آغاز شد.

آقای محمدخانی در بازدید از تصفیه خانه در حال احداث شهر هشترود با بیان اینکه عملیات آبرسانی به ۱۲۱ روستای استان آذربایجان شرقی با ۱۳۴ میلیارد تومان آغاز شد گفت: البته درخواست کردیم و خوشبختانه موافقت مسئولین را هم اخذ کردیم تا ۲۵۰ روستای دیگر اضافه شود.

خوشبختانه ۱۲۱ روستای آذربایجان شرقی تحت پوشش جهاد آبرسانی قرار گرفتند.

طی سال ۱۴۰۰ پروژه‌های آبرسانی اعم از حفر چاه، خطوط انتقال و مخازن برای شهر‌های استان اجرا شده است و هم اکنون ۸ عدد مخزن فعال، ۳۴ پروژه آبرسانی با ۳۰ درصد تخصیص اعتبار در مدار بهره‌برداری قرار گرفته است.

۱۴ شهر و ۲۰۰ روستای استان در تولید و مصرف آب در حالت سربه‌سر قرار دارند.

 ۱۷ شهر آذربایجان شرقی در اولویت اجرای طرح‌های فاضلاب قرار دارند و ۱۰ شهر در حال بهره برداری می‌باشند که البته به علت عدم کفاف اعتبارات برای اتمام تصفیه‌خانه‌ها ،لازم است اعتبارات مناسبی در اختیارمان قرار گیرد.

 برای سال ۱۴۰۱ توافقات خوبی شده تا بتوانیم هفت تصفیه خانه دیگر از ۱۷ تصفیه خانه استان را به مدار بهره برداری برسانیم؛ این طرح‌ها شامل مدول دوم تصفیه خانه مرند، اسکو، خسروشاه، آذرشهر، مدول سوم مراغه، تصفیه خانه هشترود و هریس است؛ البته هنوز مدول سوم تصفیه خانه مراغه ردیف بودجه نگرفته است، دیگر طرح‌ها در مرحله گشایش اعتبار است و ردیف و اعتبارات ملی دارد.

آقای توری فرماندار شهرستان هشترود هم با بیان اینکه فرسودگی شبکه آب و فاضلاب در شهر هشترود و روستا‌ها مشهود است گفت: فرسودگی لوله‌های آب باعث هدر رفت آب و مصرف بیش از حد آب در این شهرستان می‌شود و در برخی موارد با کمبود آب مواجه می‌شویم.

متاسفانه شبکه فاضلاب مدرن شهر هشترود چندین سال  است که در شهر هشترود در حال اجراست، اما به صورت لاک‌پشتی پیش می‌رود که احتمالا در پایان یافتن این طرح مواردی که در سال‌های اول احداث شده است مجددا به تجدید احداث نیاز داشته باشند.

آقای توری از راکد ماندن تصفیه خانه فاضلاب مدرن شهر هشترود انتقاد کرد.

برای این طرح هزینه‌های میلیاردی شده، اما راکد مانده و فاضلاب شهر همچنان به رودخانه وسط شهر هدایت می‌شود.

معضل بزرگ شهر هشترود هدایت فاضلاب‌های خانگی به رودخانه وسط شهر " آغبلاغ چایی " است که در ایام تابستان بوی بد و متعفن آن باعث آزار و اذیت شهروندان می‌شود و همچنین آب فاضلاب باعث آلوده شدن آب رودخانه می‌شود، زیرا که کشاورزان پایین دست این رودخانه از این آب برای آبیاری استفاده می‌کنند.

 آب شرب هشترود اکنون از سد سهند تامین می‌شود که مصوب شده از سد کلقان تامین شود، اما هنوز هیچ گونه اقدامی صورت نگرفته است.

وی خواستار لایروبی رودخانه‌های آغبلاغ  چایی و دامناب که از وسط شهر می‌گذرند شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.