علی مالمیرگفت: انتخاب گنبد علویان به عنوان اثر تاریخی مذهبی جهان اسلام، حضور ارزیابان یونسکو در کاروانسرای فرسفج و تاجآباد، اتمام کار سایت موزه میدان امام، ثبت محور فرهنگی تاریخی همدان از هگمتانه و باباطاهر تا بوعلی سینا و ارسال پرونده ثبت جهانی منظر تاریخی شهری هگمتانه تا همدان را از جمله اتفاقات خوب سال ۱۴۰۰ عنوان کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گفت: در یونسکو اولویتبندیهای مختلفی برای ثبت جهانی وجود دارد، اما زمان ارسال پرونده نیز موثر در اولویتبندی است که سال ۱۴۰۱ پرونده هگمتانه تا همدان در اولویت قرار گرفته و بررسی میشود.
او در ادامه گفت:ساماندهی بازار، جدارههای بازار و خیابانها که نماهای ناهمگونی دارد، از موانع ثبت جهانی است که باید برطرف شود هرچند این اقدامات نیازمند اعتبار قابل توجهی است و اکنون تیمی برای احصای ایرادات و موانع ثبت، مشغول کار هستند.
مالمیر گفت: اقداماتی که برای ثبت جهانی انجام میشود، کارهایی است که باید طی سالیان گذشته انجام میشد، اما مغفول مانده و اکنون با بسیج همگانی باید ظرف دو سال انجام شود که این مهم نیز نیازمند ۵۰ تا ۸۰ میلیارد تومان اعتبار است.