محققان دانشگاه اموری در نشریه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده گزارش دادند نمونههای آزمایشی نشان میدهد که کنههای ستاره تگزاسی کنه لون استار-lone star tick را در ایالت جورجیا شناسایی کردهاند که حامل ویروس هارتلند هستند.
گونزالو ام. وزکز-پروکوپک، یکی از نویسندگان این مطالعه و دانشیار علوم زیست محیطی در اموری گفت: «ما میخواهیم به جای هراس، آگاهی را ایجاد کنیم.»
او افزود: «مردم تمایل دارند در بهار بیشتر بیرون بروند و ممکن است در معرض کنهها قرار گیرند که به ویژه در جنوب در این فصل از سال در حال افزایش هستند.»
هنوز اطلاعات زیادی درباره ویروس هارتلند در دست نیست، اما این ویروس از طریق نیش کنه به فرد منتقل میشود و میتواند باعث تب، خستگی، کاهش اشتها، سردرد، حالت تهوع، اسهال و درد عضلانی یا مفاصل شود. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده میگوید هنوز مشخص نیست که آیا سایر کنهها نیز میتوانند ویروس را منتقل کنند یا اینکه افراد میتوانند از راههای دیگر به این ویروس آلوده شوند یا خیر.
طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها تا ژانویه ۲۰۲۱، پنجاه مورد بیماری ناشی از این ویروس گزارش شده بود. بیماران در موارد شدید در بیمارستانها بستری شدند و چند فرد مسن نیز بر اثر این ویروس جان خود را از دست دادند.
برخی از افراد آلوده به ویروس، تعداد گلبولهای سفید خون کمتر از حد طبیعی و تعداد پلاکتهای کمتر از حد طبیعی دارند که به لخته شدن خون کمک میکند. تستهای عملکرد کبد میتواند افزایش سطح آنزیمهای کبدی را نشان دهد که نشان دهنده بیماری میتواند باشد.
ویروس هارتلند در سال ۲۰۰۹ در شمال غربی میسوری پس از بستری شدن دو مرد با علائمی از جمله تب بالا، اسهال و دردهای عضلانی شناسایی شد. این ویروس در کنههای ستارهای از ایالتهای میسوری، آلاباما، ایلینویز، کانزاس و نیویورک گزارش شده است. گرچه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها گفته است مشخص نیست که آیا ویروس به سایر ایالاتهای آمریکا سرایت کرده است یا خیر.
همچنین مشخص شده است که این کنهها حامل باکتریهایی هستند که باعث بیماری ارلیشیوز و تولارمی میشوند.
از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ وزکز-پروکوپک و همکارانش ۲۹۶۰ کنه را در جورجیا که در آن یک فرد مبتلا به ویروس هارتلند تشخیص داده شد جمع آوری کردند.
وزکز-پروکوپک میگوید در حالی که تنها تعداد کمی از موارد ویروس هارتلند گزارش شده است، یک بانک خون مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در سال ۲۰۱۹ نشان داد که یک درصد از نمونههای اهدا کنندهها، حاوی آنتی بادی ویروس هستند.
او افزود: «این نشان میدهد که بار و تاثیر واقعی ممکن است بسیار بیشتر از موارد گزارش شده باشد.»
داگلاس نوریس، پروفسور میکروبیولوژی مولکولی و ایمونولوژی در دانشکده بهداشت عمومی جان هاپکینز گفت: «با این حال دادههای بانک خون نشان میدهد که بسیاری از مردم با شدت زیاد در اثر این ویروس بیمار نمیشوند.»
وزکز-پروکوپک گفت که کنهها هم اکنون منبع اصلی عوامل بیماریزا در قاره آمریکا هستند.