کمیسیون ملی بهداشت چین طی گزارشی اعلام کرد ۲ نفر به علت ابتلا به کووید-۱۹ در استان جیلین جان باختند. جیلین، هم مرز با کره شمالی و روسیه است و تعداد مبتلایان در این منطقه بیش از دو سوم کل ابتلاهای داخلی را تشکیل میدهند. به گفته مقامات چینی، شیوع گونه امیکرون میزان ابتلا به کرونا را افزایش داده و باعث قرنطینه و اعمال محدودیتها در چندین شهر شده است.
جان باختن این دو نفر، مجموع تلفات ناشی از کرونا در چین را به ۴۶۳۸ نفر رساند. چین، امروز از ابتلای ۴۰۵۱ مورد جدید گزارش داد که در مقایسه با آمار روز قبل کاهش داشته است.
ویروس کرونا در شهر مرکزی ووهان در اواخر سال ۲۰۱۹ ظاهر شد، اما چین تا حد زیادی آن را از طریق کنترلهای مرزی سخت، قرنطینههای طولانی مدت و هدفمند تحت کنترل خود نگه داشته است.
شی جین پینگ، رئیس جمهور چین روز پنجشنبه گفت که چین به راهبرد خود برای مقابله با «کووید صفر» پایبند خواهد ماند و در عین حال رویکرد هدفمندتری را نیز دنبال میکند.
فرمان قرنطینه سراسری، دهها میلیون چینی را خانه نشین کرده زیرا شیوع گونه جدید ویروس کرونا باعث شده که موارد جدید ابتلای روزانه از ۱۰۰ نفر به چند هزار نفر در روز افزایش یابد.
برای جلوگیری از گسترش این بیماری، مدارس به صورت آنلاین فعالیت میکنند و مراکز تشخیص بیماری نیز در مقیاس انبوه راه اندازی شده است. مقامات نیز گفته اند که افراد مبتلا به موارد خفیف میتوانند در مراکز قرنطینه مرکزی ایزوله شوند.
ویروس کرونا در دسامبر ۲۰۱۹، برای اولین بار در شهر ووهان در استان هوبی چین مشاهده شد؛ تا اوایل سال ۲۰۲۰، تقریبا اکثر کشورهای جهان با موارد ابتلا به کرونا در کشور خود مواجه شدند و در نهایت در ۱۱ مارس سال ۲۰۲۰، سازمان جهانی بهداشت همهگیر بودن این بیماری را تائید کرد. در ابتدا ادعا شد که این بیماری در آزمایشگاه ساخته شده است، اما بعدا سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد این بیماری منشا حیوانی دارد و ژنوم آن کاملا طبیعی است.