یک ماه و پنج روز از آغاز درگیری نظامی روسیه و اوکراین و چهار روز از حمله نیروهای مسلح یمن به تاسیسات نفتی در عربستان میگذرد؛ اکنون خبرگزاری رویترز نوشته، قیمت نفت در روز چهارشنبه حتی با وجود نشانههایی از پیشرفت در مذاکرات صلح بین مسکو و کیف، افزایش بیش از ۲ درصدی را به همراه داشته است.
این افزایش بیش از ۲ درصدی در حالی صورت میگیرد که عربستان پس از حمله یمنیها به تاسیسات نفتی آرامکو، اعلام آتش بس موقت کرده؛ اما محمد البخیتی عضو دفتر سیاسی جنبش انصار الله یمن در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: «عملیاتهای نظامی این جنبش تا شکسته شدن محاصره یمن به طور کامل ادامه خواهد یافت.»
طبق اعلام رویترز، افزایش قیمت امروز نفت توانسته زیانهای سنگین دو روز گذشته ناشی از انتشار خبر قرنطینه شدن شهر شانگهای چین به دلیل شیوع سویههای جدید ویروس کرونا و افزایش تردیدها از حفظ میزان تقاضا را هم جبران کند. خبری که سبب شد تا قیمت نفت در بازارهای جهانی ۷ دلار کاهش یابد و کانال ۱۲۰ دلاری را از دست دهد و به اندکی بیش از ۱۰۹ دلار برسد.
عربستان بزرگترین تولیدکننده نفت و چین، بزرگترین واردکننده نفت در جهان هستند؛ بهای معاملات آتی نفت برنت به حدود ۱۱۳ دلار و قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) هم به حدود ۱۰۷ دلار در هر بشکه رسیده است.
سایت نشریه نفتی اویل پرایس نیز به نقل از جوزف مکمانیگل، دبیرکل مجمع بینالمللی انرژی نوشته، حدود دو هفته دیگر طول میکشد تا مشخص شود چه مقدار از نفت روسیه از بازار خارج شده و طی چند ماه آینده، شاهد بیثباتی بیشتر و قیمت بالاتر نفت خواهیم بود.
طبق پیشبینی دبیرکل مجمع بینالمللی انرژی، نوسانات بیشتر و رشد قیمت نفت تا ۱۵۰ دلار در هر بشکه ادامه خواهد یافت. اخیراً فایننشال تایمز هم به نقل از کارشناسان بازار انرژی، پیشبینی کرده بود که قیمت نفت در سال ۲۰۲۲ میلادی به بیش از ۲۰۰ دلار در هر بشکه میرسد؛ ایندیپندنت نوشته: این پیشبینی تصویر به مراتب سختتری را برای بازار انرژی طی امسال پیش رو قرار میدهد.
پس از اینکه یک گروه نفتی آمریکا گزارش داد که ذخایر نفت خام در این کشور ۳ میلیون بشکه کاهش یافته، تولیدکنندگان نفت هم به سمت عرضه محدود حرکت کرده اند؛ رویترز نوشته، بعید است که تولیدکنندگان بزرگ نفت تولید خود را به بالای ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهند.
اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش از جمله روسیه (اوپک پلاس)، فردا پنجشنبه ۱۱ فروردین، نشستی را برگزار میکنند؛ آقای جواد اوجی وزیر نفت ایران درباره این نشست گفته، قطعا برگزاری این نشست بر قیمت نفت در هفتهها و ماههای آینده تاثیرگذار خواهد بود.
امروز العربیه به نقل از بیبیسی نوشته، هند که بهدلیل نوسان در بازارهای بینالمللی نفت دچار مشکل شده، ممکن است تصمیم بگیرد از ایران نفت وارد کند؛ هند پس از آمریکا و چین سومین مصرفکننده بزرگ نفت جهان است که بیش از ۸۰ درصد آن وارداتی است.