راضیه حسینی کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: قهوه دارای کافئین بالا به دلیل افزایش فشار خون و ایجاد تپش قلب باید با احتیاط مصرف شود. به طور کلی بهتر است بیش از دو یا سه فنجان چای یا قهوه در مهمانیها مصرف نکنید.
او گفت: انتخاب آجیلهای خام در مقایسه با آجیلهای شور برای شما بهترین گزینه است. به عنوان مثال بادام، بادام زمینی و گردو از آجیلهای مفید برای بیماران مبتلا به فشارخون محسوب میشود.
حسینی گفت: به دلیل فلاوونوئیدها و آنتی اکسیدانهای موجود در شکلات تلخ، بیماران مبتلا به فشارخون بالا میتوانند تا ۱۵ گرم در روز از این ماده غذایی مصرف کنند، چرا که به کاهش تدریجی فشار خون و بهبود کلسترول خوب خون (HDL) کمک میکند.
او گفت: بیماران از مصرف منابع ویتامین C و سایر آنتی اکسیدانهای موجود در پرتقال غافل نشو ند زیرا به بهبود فشارخون بالا کمک میکند. همچنین میوههایی با محتوای پتاسیم بالا مثل موز و کیوی را مصرف کنند.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: موز، انار، پرتقال، گریپ فروت، هلو و زردآلو انتخابهای مناسبی برای بیماران مبتلا به فشارخون بالا است. روی غذا نمک نپاشید! از خیار شور و شوریها هم به دلیل سدیم بالا، در مهمانیها پرهیز کنید.
به گفته او، همراه غذا نوشیدنی و به ویژه نوشابه مصرف نکنید و دریافت مقادیر مناسبی از منیزیم (به عنوان گشاد کننده عروق) از طریق منابع غذایی مانند انواع سبزی با برگ سبز تیره، مغزها، حبوبات، نان و غلات سبوس دار را نیز فراموش نکنید.
حسینی گفت: با توجه به نقش چربی در کنترل وزن با محدود کردن منابع چــربی ناسالم برای پیشگیری و کنترل پرفشاری خون توجه کنید؛ بنابراین روغنهایی با منبع حیوانی مانند پیه و کره باید کمتر مصرف شوند و به جای آن روغنهای گیاهی مانند ذرت و آفتابگردان استفاده شود.