جاوید حیاتی گفت: با توجه به اعلام تقویم زمانبندی کوچ عشایر و اعلام به شهرستانها ۷۱ درصد مراتع در شهرستانهای قشلاق و ۲۱ درصد از مراتع در شهرستانهای ییلاق است و حجم زیادی از عشایر در ییلاق تعلیف دام انجام دهند، عشایر استان از هر گونه کوچ زود هنگام و بدون برنامه که موجب از بین رفتن مراتع در شهرستانهای ییلاقی میشود پرهیز کنند.
او با تاکید بر اینکه کوچ ماشینی عشایر نیز بر اساس تقویم اعلام شده از طرف اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان از ۲۳ اردیبهشت ماه شروع خواهد شد از عشایر خواست تا با هماهنگی ارگانهای ذیربط از جمله دامپزشکی، منابع طبیعی، نیروی انتظامی اقدام به کوچ کنند.
حیاتی با بیان اینکه دامداران عشایر موظف بیمه کردن، پلاک کوبی و تهیه کارت تردد قبل از کوچ هستند، گفت: در صورت اجرا نکردن پلاک گذاری دام نیروی انتظامی دام را به عنوان قاچاق تلقی میکند.
معاونت توسعه عمران و امور زیربنایی با بیان اینکه تنها مدیریت کوچ بر عهده اداره کل امور عشایر است گفت: یکی از رسالتهای مهم اداره کل امور عشایر ارایه خدمات پشتیبانی به کوچندگان عشایر در حین کوچ است و در همین راستا تمهیدات لازم جهت تامین آب شرب سالم و بهداشتی توسط تانکرهای آبرسانی در حین کوچ و همچنین تامین خوراک دام و سایر ملزومات دیده شده است.
کوچ زمینی عشایر استان درحال انجام است و ۱۲ اکیپ مدیریت کوچ با هماهنگی منابع طبیعی، سپاه عشایر و سایر دستگاههای ذیربط به روند کوچ و خدمات رسانی نظارت دارند.
کوچ ماشینی از ۲۳ اردیبهشت ماه انجام میشود.