نرگس صلواتی درخصوص سالروز تأسیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: ۱۷ فروردین ۱۳۷۹ در راستای تسهیل دسترسی عامه مردم به خدمات حقوقی راهاندازی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده در قالب ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه مصوب شد.
امروزه در خانواده بزرگ مرکز وکلای قوه قضائیه که بیش از ۲۰ سال از زمان تأسیس آن گذشته است، شاهد فعالیت بیش از ۴۸ هزار وکیل و کارشناس رسمی و بیش از هزار مشاور خانواده هستیم که هدف آنها صیانت از حقوق عامه و تحقق دسترسی عادلانه مردم به خدمات حقوقی است.
به گفته او هم اکنون در استان اصفهان در حوزه وکالت، بیش از ۱۱۰۰ نفر پروانه وکالت پایه یک و حدود ۵۰۰ نفر پروانه کارآموزی وکالت از مرکز وکلای قوه قضاییه دریافت کردند. کارآموزان مرکز وکلای قوه قضاییه پس از قبولی در آزمون کتبی و مصاحبه شفاهی به ۱۸ ماه دوره کارآموزی را سپری کرده و پس آن با شرکت و قبولی در آزمون اختبار پروانه پایه یک وکالت دریافت خواهند کرد.
صلواتی ضمن اقدامات این مرکز در راستای تسهیل دسترسی مردم به خدمات حقوقی گفت: همکاران ما در سراسر استان بهصورت روزانه در واحدهای ارشاد و معاضدت دادگستریها مستقر هستند و بهصورت رایگان خدمات مشاوره حقوقی را به شهروندان ارائه میکنند.
از آذرماه سال ۱۳۹۹ به طور رسمی سامانه مشاوره تلفنی ۱۲۹ مرکز وکلای قوه قضاییه در استان اصفهان آغاز به کارکرد تا شهروندان به سهولت قادر به طرح سؤالات حقوقی خود باشند.
او میگوید در سال گذشته مرکز وکلای قوه قضاییه استان اصفهان مفتخر به ارائه بیش از ۷۰ هزار جلسه مشاوره رایگان برای مراجعان به واحدهای ارشاد دادگستریهای سراسر استان بوده است؛ همچنین از طریق سامانه ۱۲۹ نیز بیش از ۲۰ هزار مورد مشاوره تلفنی به شهروندان عزیز ارائه شده است.
صلواتی مرکز وکلای قوه قضاییه در امر پروندههای وکالت تسخیری و معاضدتی نیز به شهروندان ارائه خدمت میکند، گفت: در سال ۱۳۹۹ و سال ۱۴۰۰ مجموعاً بیش از ۳۰۰ پرونده معاضدتی و بیش از ۲۰۰ پرونده تسخیری توسط وکلای مرکز بر عهده گرفته شده است.
همچنین در راستای کمک به گسترش عدالت قضایی، این مرکز به دارندگان مدرک کارشناسی حقوق مطابق با شرایط، جواز وکالت اتفاقی اعطا میکند.
رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه استان اصفهان گفت: بر این اساس دارندگان مدرک کارشناسی حقوق که شغلی به غیر از وکالت دادگستری مشغول هستند با این مجوز قادر خواهند بود وکالت اتفاقی اقربای سببی یا نسبی خود تا درجه دوم از طبقه سوم به میزان سه نوبت در سال را بر عهده بگیرند.
منبع:ایسنا