دانشمندان کمبریج انگلستان موفق به کشف روش جدیدی برای جوان سازی سلول‌های انسانی شده اند.

محققان دانشگاه کمبریج موفق به بازگرداندن ساعت بیولوژیکی سلول‌های یک زن ۵۳ ساله به سن ۲۳ سالگی شدند.

به گزارش infobae، زندگی جاویدان و عمر طولانی از دغدغه‌های دانشمندان در سال‌های اخیر بوده است. مردم به دنبال یک زندگی سالم، عمری طولانی و دوری از مرگ بوده و در جستجوی منبع جوانی ابدی هستند. برخی از میلیاردر‌های جهان از مدت‌ها قبل به کسب‌وکار‌هایی در زمینه جوان‌سازی سلول‌ها کمک مالی می‌کنند. دانشمندان کمبریج انگلستان به سرپرستی ولف، زنی ۵۳ ساله را ۳۰ سال جوانتر کرده اند. آن‌ها سلول‌های پوست این زن را جوان کرده و معتقدند که این امر برای جوان سازی سایر بافت‌های بدن انسان نیز صدق می‌کند. محققان در آزمایش‌هایی یک زخم پوستی را شبیه‌سازی کردند. سلول‌های مسن‌تر در معرض مخلوطی از مواد شیمیایی قرار گرفته و شبیه سلول‌های جوان رفتار کردند.

جوان‌سازی سلول‌های پوست

به گفته دکتر دیلجیت گیل محقق مؤسسه بابراهام، اندازه گیری تغییرات بیولوژیکی مرتبط با سن در سلول‌های انسانی میسر شده است. دانشمند ژاپنی به نام شینیا یاماناکا، برنده جایزه نوبل در سال ۲۰۱۲، با ابداع روشی برای پاک کردن و برنامه ریزی مجدد بر چهار ژن کلیدی معروف به فاکتور‌های یاماناکا متمرکز بود. این ژن‌ها سلول‌های بالغ را به سلول‌های بنیادی جوان تبدیل می‌کنند. محققان موسسه بابراهام از چگونگی تبدیل سلول‌های پیر والدین به بافت‌های جوان نوزاد برای تولید سلول‌های بنیادی الهام گرفته اند. البته با جوان‌تر شدن سلول‌ها از نظر بیولوژیکی، عملکرد سلولی تخصصی آن‌ها هم حفظ می‌شود. البته این تیم از همان تکنیک مورد استفاده برای گوسفند معروف Dolly در سال ۲۰۰۶ یعنی روش IPS در دانشگاه کیوتوی ژاپن هم بهره گرفت.

زندگی جاویدان

تاثیر سلول‌های جوان شده بر بهبود زخم

به گفته دانشمندان، سلول‌های جوان شده با تولید پروتئین‌های کلاژن در بهبود زخم‌ها بهتر عمل می‌کنند. همچنین این روش بر روی سایر ژن‌های مرتبط با بیماری‌ها و علائم مرتبط با افزایش سن از جمله ژن ایجاد کننده بیماری آلزایمر به نام APBA۲ و ژن ایجاد کننده آب مروارید به نام MAF هم تاثیر مثبت داشته است. محققان در گام بعدی قصد آزمایش این روش در سلول‌های سایر بافت‌ها مانند ماهیچه ها، کبد یا سلول‌های خونی را دارند. در سال‌های اخیر آزمایشگاه Altos، تعدادی از برندگان جایزه نوبل را برای کار بر روی جوان سازی سلول‌های انسانی استخدام کرده است.

دانشگاه کمبریج


بیشتر بخوانید


 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ماری
۱۸:۲۰ ۰۳ شهريور ۱۴۰۱
روشlpsیک روش سرطانزاست که دارند با روش های کم خطر جایگزینش میکنن البته فعلا طول میکشه تا در کلینیک ها مورد استفاده قرار بگیره مطمئن باشید تا 20 سال دیگه روش های افزایش طول عمر هم کشف میشه و خیلی بیماری های لاعلاج درمان میشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۶ ۱۲ خرداد ۱۴۰۱
کاش می گفتن چه زمانی در دسترس قرار می گیره برای استفاده.؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۲ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
بر این مژده گر جان فشانیم رواست
آخرین اخبار