فاتحی نیا گفت: تب کریمه کنگو یک بیماری مسری قابل انتقال از دام به انسان است.
به گفته او عامل انتقال این بیماری کنهای به نام هیالوما که تمایل شدید به رشد در شرایط آب و هوایی گرم و خشک دارد.
فاتحی نیا گفت: با توجه به شرایط مساعد رشد برای این گونه از بندپایان ناقل بیماری در استان یزد، مردم به خصوص دامداران باید بیشتر مراقبت کنند.
او می گوید: یکی از راههای انتقال این بیماری، نیش کنه است و دامداران و همه افرادی که با دام در ارتباط هستند باید دامهای خود را سم پاشی کنند.
او گفت: دامداران از لباس مخصوص برای جلوگیری از گزش کنه و انتقال بیماری استفاده کنند و در صورت مشاهده علائمی مانند سرماخوردگی، تب و بدن درد به مراکز درمانی مراجعه کنند و پزشک معالج را از شغل خود مطلع کنند که با درمان به موقع سلامت خود را به دست آورند.
فاتحی نیا گفت: یکی دیگر از راههای اصلی انتقال این بیماری نیز تماس پوست آسیب دیده و مخاطهای بدن با خونابه گوشت آلوده به ویروس است.
او گفت: گوشت مورد عرضه در مراکز مجاز یزد، با مهر و لیبل دامپزشکی، تحت نظارت شرعی و بهداشتی دامپزشکی کشتار شده و در مرحله پیش سرد گذاری مورد عرضه در مراکز مجاز قرار گرفته همچنین از سلامت کامل برخوردار است.
او گفت: ذبح غیرمجاز دام در محیطهای غیربهداشتی، یکی دیگر از عوامل مهم شیوع و بروز بیماری تب کریمه کنگو است.
او گفت: کارشناسان دامپزشکی به مصرف کنندگان و دامداران هشدار میدهند که از کشتار دام خارج از کشتارگاه خودداری کنند.
فاتحی نیا گفت: ساکنان روستاهایی که دسترسی به کشتارگاه و گوشت صنعتی ندارند، برای پیشگیری از بیماری، دامهای خود را سمپاشی کنند و در صورت مشاهده کنه بر روی بدن دام تا دو هفته پس از سمپاشی از کشتار دام خودداری کنند که دوره احتمالی حضور ویروس در خون سپری شود.
فاتحی نیا گفت: شهروندان باید قبل از مصرف و خرد کردن گوشت، لاشه دام ذبح شده را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنند که عمل پیش سردگذاری و از بین رفتن ویروسهای احتمالی در بدن دام انجام شود.
فاتحی نیا گفت: عرضه و کشتار غیرمجاز دام زنده ممنوع است و با عاملین برخورد قانونی میشود.
او گفت: به استناد ماده هشت آئین نامه اجرایی ماده ۱۸ قانون دامپزشکی کشور، دامهایی که برای فروش یا کشتار در شهرها عرضه میشوند، باید در میادین دام و یا اصطبل نگهداری شوند و گرداندن دامها در سطح شهر برای فروش یا کشتار ممنوع است.
او گفت: نداشتن پیشینه بهداشتی و قرنطینهای در این دامها باعث ایجاد خطر انتقال و انتشار بیماریهای مشترک و دامی شده و سلامت شهروندان و سرمایههای دامی استان به خطر میافتد.
او از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف در زمینه عرضه و کشتار غیرمجاز دام زنده در سطح استان موارد را برای پیگیری قانونی از طریق شماره تلفن ۱۵۱۲ به مسئولان دامپزشکی اطلاع دهند.