محققان آمریکایی اعلام کرده اند شیرین کننده‌های مصنوعی می‌توانند تاثیری منفی بر روند سم زدایی بدن داشته باشند.

شیرین کننده‌های مصنوعی و جایگزین‌های شکر در طول چند سال گذشته و پس از پدیدار شدن دسته‌ای از مشکلات برای سلامتی انسان، مورد انتقاد قرار گرفته اند.

حال بر اساس تحقیقات جدید ممکن است انتقاد‌ها از استفاده از این مواد افزایش هم یابد؛ چرا که بر اساس این تحقیقات، شیرین کننده‌های مصنوعی ممکن است در روند سم زدایی بدن شما تداخل ایجاد کنند. این مسئله، مهمترین نکته است که این پژوهش جدید در نشست انجمن آمریکایی بیوشیمی و زیست شناسی مولکولی ارائه داد.

در این پژوهش به طور مشخص به تاثیر دو شیرین کننده مصنوعی به نام‌های «آسه سولفام پتاسیم» و «سوکرالوز» بر سلول‌های کبدی پرداخته شد.

محققان در این پژوهش دریافتند شیرین کننده‌ها عملکرد یک پروتئین که «پی-گلیکوپروتئین» (پروتئین پی‌جی‌پی) نام دارد را مختل می‌کنند. این پروتئین به بدن کمک می‌کند تا از شر سموم، دارو‌ها و متابولیت‌های دارویی (چیز‌هایی که به هنگام تجزیه دارو‌ها در بدن شکل می‌گیرند) رها شوند.

شيرين كننده

دکتر «استفانی اولیویه ون استیچلن»، استادیار بیوشیمی در کالج پزشکی ویسکانسین در این باره گفت: ما فکر می‌کنیم این مواد با تاثیر دارو‌ها و یا شیمی درمانی تداخل داشته باشند و سمیت را (در بدن) افزایش می‌دهند.

او گفت: با آن که شیرین کننده‌های مصنوعی بر روی برچسب مواد غذایی ذکر می‌شوند، مقدار واقعی آن اعلام نمی‌شود. ما معمولا نمی‌دانیم چه مقدار شیرین کننده مصرف می‌کنیم. معمولا بر روی برچسب ماست‌ها و نوشابه‌های رژیمی این میزان ذکر نشده و برای افراد دشوار است بدانند چه میزان [شرین کننده مصنوعی] مصرف می‌کنند.

طبق اعلام سازمان سازمان غذا و داروی آمریکا، جایگزین‌های شکر که به عنوان «شیرین‌کننده‌های مصنوعی» شناخته می‌شوند، موادی هستند که طعم شیرینی را با کالری کم یا بدون کالری فراهم می‌آورند.

منبع: prevention

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.