تفاهم نامه مشترک به منظور بهبود خدمات پزشکی با پیشگیری و رسیدگی به تخلفات حرفهای و همچنین رعایت متقابل حقوق بیماران و جامعه پزشکی از طریق همکاریهای انتظامی، قضایی، فرهنگی و تبادل امکانات و پرداختن به فعالیتهای مشترک در زمینههای مورد توافق طرفین بین رییس کل دادگستری استان و رییس نظام پزشکی استان امضاء شد.
رییس کل دادگستری استان کرمان در جریان نشست هم اندیشی رییس کل دادگستری استان کرمان با هیات مدیره نظام پزشکی کرمان و امضای این تفاهم نامه گفت: تدوین تفاهم نامه مشترک بین دادگستری استان و سازمان نظام پزشکی اقدام نوآورانهای بوده که از مدتها قبل در استان کرمان انجام و به صورت مستمر روزآمد شده است تا مبتنی بر تکالیف قانونی، به نحوی اقدام شود که ثمره آن به حوزه سلامت عموم مردم برگردد.
او می گوید: کار کارشناسی بسیار خوبی برای تدوین تفاهم نامه مشترک بین دادگستری کل استان کرمان و سازمان نظام پزشکی استان انجام شده و باید به جنبه عملیاتی منسجم این تفاهم نامه توجه لازم صورت گیرد.
به گفته موحد تمامی محورهای این تفاهم نامه براساس نیاز جامعه پزشکی و نظام سلامت و نیز ضرورت توجه به سلامت عمومی تدوین شده است.
نماینده عالی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر امکان تشکیل شوراهای حل اختلاف پزشکی در شهرستانها با اشاره به این مطلب که شورای حل اختلاف پزشکی تنها در مرکز استان کرمان فعال است، گفت: تشکیل شوراهای حل اختلاف پزشکی شهرستانها در صورتی پیگیری خواهد شد که پس از تدوین ساختار جدید شوراهای حل اختلاف براساس قانون شوراهای حل اختلاف که هم اکنون در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است، بتوان در این حوزه اقدام کرد.
موحد می گوید: دستگاه قضایی همواره پشتیبان و حامی اجرای برنامهها است تا دستگاههای متولی بر مبنای پشتیبانی قضایی بتوانند هرگونه تخطی افراد از مقررات قانونی را مورد برخورد و پیگیری قرار دهند و این اقدام زمینهای فراهم میکند که امور بر روی ریل صحیح و قانونی حرکت کنند.
او بر صیانت از اصالت حرفه پزشکی و نیز صیانت از جامعه حرفهای پزشکی دربرابر مداخلات غیرحرفهای در امور پزشکی تاکید کرد و گفت: میتوان از ظرفیتهای رسانهای برای دفاع از مرز بین اقدامات پزشکی نوین و سنتی با مداخلات غیرحرفهای در امور پزشکی دفاع کرد و دستگاه قضایی در این زمینه نیز پشتیبان اقدامات موردنظر خواهد بود.
رییس کل دادگستری استان کرمان همچنین بر تدوین برنامههای آگاهی بخشی و پیشگیرانه و نیز برنامههای موردنیاز برخوردی برای صیانت از سلامت عمومی از سوی نظام پزشکی تاکید کرد و گفت: بخش عمده برنامههای پیشگیری از مداخلات غیرحرفهای در امور پزشکی باید بر مبنای آگاهی بخشی واطلاع رسانی صورت گیرد و در صورت نیاز برخوردهای کیفری و قضایی نیز انجام خواهد شد.
موحد با اشاره به افزایش تبلیغات افراد غیرمتخصص در فضای مجازی درباره درمانگریهای سنتی و انجام مداخلات پزشکی، گفت: تفاوتی بین تبلیغات و مداخلات غیر حرفهای در امور پزشکی در فضای مجازی و حقیقی وجود ندارد و مراجع مربوطه میتوانند برخورد قانونی لازم را با مرتکبان این جرایم انجام دهند.
به گفته او نگاه و رویکرد نظام قضایی استان کرمان در برخورد با جرایم حوزه پزشکی بر این مبنا است که از مجازاتهای جایگزین حبس استفاده شود و این برخوردها به نحوی حکیمانه صورت گیرد که جامعه نیز از خدمات تخصصی این پزشک بی بهره نماند.
موحد می گوید:بدون اعلام نظر تخصصی نظام پزشکی و پزشکی قانونی، رسیدگی به پروندههای مربوط به قصور پزشکی انجام نمی شود.
پرداختی، رییس سازمان نظام پزشکی استان کرمان نیز از پشتیبانیها و همراهیهای دستگاه قضایی استان تقدیر کرد و گفت: براساس تفاهم نامه مشترک بین این سازمان و دادگستری کل استان کرمان میتوان تیمهای تخصصی نظارتی به منظور برخورد با مداخلات غیرحرفهای در امور پزشکی را تشکیل داد.