معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان گفت: تا ۲۰ اردیبهشت موظفیم از ورود دام‌ها به مراتع استان اصفهان جلوگیری کنیم.

حسینعلی نریمانی درباره کوچ زودهنگام عشایر به سمت استان اصفهان، گفت: طرح ملی مدیریت کوچ با هدف جلوگیری از ورود زودهنگام دامداران روستایی و عشایر به مراتع در حال انجام است.

حدود ۷۵ درصد دامی ورودی به مراتع استان روستایی هستندکه البته این دامداران زمان ورود به مراتع را به دلیل نزدیکی مراتع به روستا‌های آن‌ها رعایت می‌کنند.

او می‌گوید ۱۵ درصد دام‌های ورودی به مراتع استان مربوط به عشایر بختیاری، قشقایی و عرب جرقویه هستند، که عشایر قشقایی عمدتاً از سمت سمیرم و از استان‌های بوشهر، خوزستان و فارس و همچنین عشایر بختیاری از سمت خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد و چهارمحال و بختیاری وارد مراتع استان می‌شوند.

به گفته نریمانی هنگام بهار پوشش گیاهی مراتع گل می‌دهدو باید صبر کنیم تا مراتع به دلیل بارندگی، اندکی خشک‌تر شود، بنابراین اگر عشایر زودتر وارد مراتع شوند دام‌ها با گذاشتن ردپای خود بر روی مراتع، موجب فشرده شدن و فرسایش خاک می‌شود.

از سوی دیگر زمانی که عشایر زودهنگام وارد مراتع می‌شوند، گیاهان نه‌تن‌ها بذر، بلکه بذره افشانی برای سال‌های آینده صورت نمی‌گیرد، در این شرایط با ورود زودهنگام و پیش از موعد عشایر، مراتع با چرای دام، خالی می‌شود و در عمل برای سال آینده بذرپاشی نمی‌شود و مرتع به سمت فقر و تخریب می‌رود.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان گفت: تا ۲۰ اردیبهشت موظفیم از ورود دام‌ها به مراتع استان جلوگیری کنیم همچنین متأسفانه به دلیل کم شدن بارش‌ها در سال ۱۴۰۰، دامداران به سمت مقصد مرز‌های اصفهان حرکت کرده‌اند.

متأسفانه مراتع خوزستان، بوشهر و فارس همانند گذشته پوشش مناسبی را برای چرای دام نداشته و از سوی دیگر بسیاری از دامداران همانند قدیم کوچ رو نیستند و از طریق کامیون و ... دام خود را جابجا می‌کنند و بنابراین در مدت ۲۴ ساعت به اصفهان می‌رسند.

در این شرایط سازمان امور عشایر موظف است تا نهاده موردنیاز دام عشایر را تأمین کند تا از ورود زودهنگام عشایر به مراتع جلوگیری کند.

به گفته نریمانی اکنون استان اصفهان نسبت به ورود عشایر و دام آن‌ها به مراتع استان جلوگیری می‌کند، اما اگر دام گرسنه و در حال تلف شدن باشد، ناگزیر به اجازه و ورود دام عشایر به مراتع اصفهان هستیم.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان گفت: در دنیا ارزش هر هکتار مرتع ۵۳۲ دلار است که ۲۵ درصد آن ارزش علوفه‌ای مرتع بوده و بقیه آن مربوط به گرده و بذرافشانی، تلطیف هوا و جلوگیری از تخریب و نفوذ آب، سیل و ... است، بنابراین اگر از ورود زودهنگام عشایر و دام آن‌ها به مراتع جلوگیری نکنیم شاهد افزایش گردوغبار و سیلاب در استان خواهیم بود.


منبع:ایسنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.