مدیرکل امور عشایر استان اصفهان گفت: ایل قشقایی از استان‌های بوشهر، فارس، کهگیلویه و ایل بختیاری از خوزستان حرکت خود را به سمت مناطق ییلاقی استان اصفهان آغاز کرده‌اند.

مختار اسفندیاری گفت: عشایر از مناطق گرمسیری و یا مناطق قشلاقی حرکت خود را آغاز کرده‌اند، ایل قشقایی از استان‌های بوشهر، فارس، کهگیلویه و ایل بختیاری از خوزستان حرکت خود را به سمت مناطق ییلاقی استان اصفهان آغاز کرده‌اند.

به گفته او این عشایر حدود ۱۱ هزار خانوار و ۶۰ هزار نفر هستند،بر اساس تقویم کوچ عشایر بختیاری باید ۳۰ اردیبهشت وارد مناطق غرب استان شهرستان‌های فریدون‌شهر و چادگان و داران و دامنه شوند و عشایر جنوب باید ۲۵ اردیبهشت وارد استان شوند، اما به دلیل کاهش بارندگی در اسفند و فروردین ماه و افزایش دمای هوا و نامطلوب بودن وضعیت علوفه برای جامعه عشایری، ممکن است چند روزی کوچ زودتر انجام شود.

 عشایر با یک میلیون دام مولد و ۷۰۰ هزار بره و بزغاله وارد مناطق عشایری استان اصفهان می‌شوند، آن‌ها مولدترین قشر کشور هستند که نقش به سزایی در خودکفایی کشور در تولیدات دامی و گوشتی دارند.

مدیرکل امور عشایر استان اصفهان می گوید عشایر سالانه ۳۰ درصد گوشت قرمز، ۴۰ هزار مترمربع صنایع دستی، ۷۰۰ تن عسل، ۱۵۰ هزار تن سیب درختی در سمیرم و ۷ هزار تن فراورده‌های لبنی تولید می‌کنند.

مدیرکل امور عشایر استان اصفهان  می گوید هر چند عشایر جمعیت‌شان کم است، اما بسیار مولد و مفید برای کشور و استان هستند، عشایر با کمترین هزینه و توقع این تولیدات را دارند، هیچ گروهی این طور نیستند که از صبح تا شامگاه همراه خانواده برای تولید تلاش کنند.

اسفندیاری گفت: سه کار مهم را باید برای عشایر انجام داد، آبرسانی و احداث مجتمع‌های آبرسانی، توزیع نهاده‌های دامی و علوفه وقتی خشکسالی باشد و سوخت‌رسانی به عشایر از مهم‌ترین اقداماتی است که باید برای این قشر مولد انجام داد. برنامه‌ریزی کرده‌ایم هر جا عشایر نیاز به آب داشته باشند، آبرسانی انجام دهیم و دستگاه‌های بولدوزر و گریدر گذاشته‌ایم تا ایل راه‌ها را تیغ‌زنی کنند.


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.