گودرز باقری گفت: کنترل تعداد دام با پروانه چرا از برنامه های طرح مدیریت چرای دام در مراتع کهگیلویه و بویراحمد است.
او می گوید: بر اساس این طرح دامدارانی که اقدام به چرای مازاد در مراتع کرده باشند شناسایی، در مرحله نخست به آنان اخطار و در مراحل بعدی جریمه می شوند.
به گفته معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، هم اکنون تعداد دام های موجود در مراتع استان ۲.۵ برابر ظرفیت مراتع است و ظرفیت دام در مراتع کهگیلویه و بویراحمد ۹۰۰ هزار راس است.
باقری فرد با یادآوری اهمیت حفاظت از مراتع برای پیشگیری از فرسایش خاک، بیابان زایی و توسعه پایدار تاکید می کند.
او گفت: همچنین به منظور حفاظت از مراتع طرح پیشگیری از ورود زودهنگام عشایر به مراتع مناطق ییلاقی استان در حال اجراست.
به گفته باقری فرد، در این طرح که از بیست و پنجم اسفند سال ۱۴۰۰ آغاز شده و تا دهم اردیبهشت ماه ادامه دارد تاکنون ۵۹هزار و ۲۶۰ راس دام در قالب ۲۳۶ گله برگشت داده شده است.
او می گوید: ۲۱ تیم ثابت و سیار برای پیشگیری از کوچ زودهنگام عشایر به مناطق ییلاقی در گلوگاه های استان مستقر شده اند.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: گروههای کنترل کوچ در ۱۴ نقطه کهگیلویه و بویراحمد با ۱۳ گروه ثابت و ۹ گروه سیار در گلوگاههای ورودی مستقر هستند و از کوچ غیرمجاز دامداران و عشایر در ایل راهها جلوگیری میکنند.
باقری فرد می گوید:کوشک، مور پریسه،تنگ المجن،گرکلاغ نشین،پل خیرآباد،سه راهی پازنان، تنگ برایی، شب لیز، پل دزک، پل بریم،دم تنگ ماغر،تنگ شاه حمزه،دلی آب برم و تنگ لنده از جمله مناطقی هستند که گروه های حفاظتی در آن مستقر شده اند.
او گفت: برای کنترل محورهای مواصلاتی و خروجی شهرستانها و نیز به منظور جلوگیری از کوچ زودهنگام و خارج از فصل دامداران و انتقال دام به مناطق ییلاقی ۳۵ نفر از نیروهای حفاظتی منابع طبیعی به صورت شبانهروزی در کمپهای کنترل کوچ مستقر شده اند.
کهگیلویه و بویراحمد دارای ۲۲ هزار خانوار کوچ رو و نیمه کوچ رو است.
خانوارهای عشایری کهگیلویه و بویراحمد در مناطق گرمسیری جنوب استان در گچساران، کهگیلویه، جنوب چرام، لنده و جنوب و غرب بهمئی مستقر هستند.
۱۲ درصد از جمعیت استان ۷۲۶ هزارنفری کهگیلویه و بویراحمد را عشایر تشکیل می دهند.