علی خضریان گفت: مقابله با زمینخواری از طریق سامانه جامع امور زمین پیشبینی شده تا هر نوع بهرهبرداری و اقدامی بر روی زمین انجام میشود در این پنجره واحد و سامانه قرار گیرد.
گفتنی است، از حدود ۱۶ سال گذشته نزدیک به صدهزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور به صورت مجاز یا غیرمجاز تغییر کاربری داده شده و از چرخه تولید خارج شده است. البته این آمار به غیر از گسترش محدوده شهرها در اراضی کشاورزی طی این مدت است.
سامانه جامع امور زمین کشور بخشی از فرآیند دولت الکترونیک است که جهت مدیریت کامل فرآیندهای سازمان امور اراضی کشور طراحی شده تا جلوی زمین خواری یا تغییر کاربری غیرمجاز زمنیهای کشور گرفته شود.
بنا به اعلام سازمان سازمان امور اراضی کشور، تا پایان اسفند پارسال، حدود ۸.۹۵ میلیون هکتار از اراضی کشور برای اصلاح اسناد به ادارات ثبت اسناد و املاک و منابع طبیعی و آبخیزداری استانها ابلاغ شده است.
به گفته محمدعلی شجاعی رئیس این سازمان از این میزان نزدیک به ۵.۷ میلیون هکتار اراضی ملی و ۲.۹ میلیون هکتار اراضی غیرملی تثبیت و مساحتی نزدیک به ۱.۰۵ میلیون هکتار رفع تداخل شده که اطلاعات آن در سامانه جامع امور اراضی بارگذاری شده است.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس همچنین گفت: در نخستین جلسه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی طرح کنند و براساس تعهدی که داده شد، تا پایان شهریورماه سامانه جامع امور زمین در کشور راهاندازی میشود.