حسین ایراندوست گفت: با توجه به مازاد بودن گوشت مرغ از شرکت پشتیبانی امور دام استان درخواست کمک کردیم تا مرغهای مازاد را خریداری و ذخیره کند.
اتحادیه مرغداران استان اصفهان در روزهای گذشته با استفاده از سامانه رهتاب مقداری از مرغها را به استانهای دیگر از جمله تهران، فارس، مرکزی و همدان ارسال کرده است.
به گفته اوسقف و حداکثر قیمت مصوب گوشت مرغ در کشور ۳۱ هزار تومان است، اما در شرایطی در استان امکان کاهش این سقف قیمت وجود دارد.
پیش از این نیز که با فراوانی گوشت مرغ در استان مواجه شدیم با هماهنگی اتحادیه مرغداران، کشتارگاهها و فروشگاههای مرغ وارد مذاکره شدیم و قیمت مرغ را از ۳۱ هزار تومان به ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش دادیم و به عبارتی هم قیمت مرغ زنده، هزینه و دستمزد کشتارگاه و سود مرغ فروشی را کاهش یافت.
ایراندوست میگوید بعد از عید نوروز که مقداری با کاهش مرغ مواجه شدیم، قیمت گوشت مرغ را به قیمت مصوب قبلی برگردانده شد، اما هفته گذشته که بطور مجدد با مازاد مرغ مواجه شدیم برای حفظ بازار و تولید کننده و با هماهنگی آنها، قیمت مرغ به حالت گذشته برگردانده شد.
امروز گوشت مرغ در استان با قیمت ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان از طریق سامانه رهتاب عرضه میشود و برای اینکه تولید کننده بعنوان حلقه اول و کشتارگاه آسیب نبینند و قیمتها برای مصرف کننده هم قابل قبول باشد این قیمت را در کارگروه تنظیم بازار استان عملیاتی کردیم.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت:کاهش قیمت گوشت مرغ در استان موثر بوده است و در نتیجه آن هم مرغ کافی به بازار عرضه شده و رضایت حداقلی هم برای مرغداران تامین شده است و سعی کردیم تاثیر منفی روی جوجه ریزی نگذارد.
سقف قیمت گوشت قرمز در ایام نوروز ۱۶۰ هزار تومان اعلام شد، اما این هفته سقف قیمت را ۱۴۵ هزار تومان اعلام کردیم که یک دلیل این کاهش قیمت مربوط به توزیع گوشت منجمد است، اما دلیل اصلی آن نیست.
دلیل اصلی کاهش قیمت گوشت قرمز این است که شب عید تقاضا برای خرید بالا بود و این موضوع بطور طبیعی روی قیمت اثرگذار است، اما در حال حاضر تقاضا کاهش یافته و منابع تأمین دام استان هم تغییر پیدا کرده است.
ایراندوست معتقد است منابع تأمین دام در این فصل به استانهای چهارمحال و بختیاری، فارس تغییر کرده و تا حدودی با ورود دام عشایر به پیرامون استان، فراوانی و عرضه دام راحتتر میشود و همین امر موجب کاهش و افت قیمت گوشت قرمز و بویژه گوشت دام سبک شده است.
استان اصفهان با هزار و ۸۵۰ واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت ۳۶ و نیم میلیون قطعه در هر دوره با تولید سالانه ۲۰۵ هزار تن طیور، رتبه نخست در ظرفیت تولید و رتبه دوم تولید گوشت مرغ را به خود اختصاص داده است.