دکترای تخصصی علوم تغذیه شیراز گفت: در کنار تمام فواید روزه داری برای سلامت جسم و روح، برخی روزه داران ممکن است در این ماه با مشکلاتی رو به رو شوند که به برخی از این موارد و راهکار‌های رفع آن‌ها اشاره می‌کنیم.

سیده مریم عبداله زاده گفت: یکی از این مشکلات سردرد است، که برای رفع آن، کاهش مصرف کافئین از چند هفته قبل از ماه رمضان (چنانچه عادت به مصرف کافئین زیاد در طول روز دارید)، دریافت کافی مایعات در فاصله زمانی افطار تا سحر، خواب کافی و استراحت کافی توصیه می‌شود.

افت قندخون

او گفت: یکی دیگر از مشکلاتی که در ایام روزه داری برای فرد پیش می‌آید افت قندخون است که پرهیز از مصرف بیش از حد انواع غذا، نوشیدنی و شیرینی حاوی قند‌های ساده در وعده سحری برای پیشگیری از بروز علائم افت قند خون از جمله تعریق، لرزش، ضعف، سردرد و سرگیجه، خستگی، اختلال در تمرکز و تپش قلب از این مشکل پیشگیری می‌کند.

گرفتگی عضلات

دکترای تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز به گرفتگی عضلات اشاره کرد و گفت: منابع غذایی حاوی کلسیم، منیزیم و پتاسیم از جمله شیر و فرآورده‌های لبنی، سبزی‌ها و میوه‌ها برای پیشگیری از گرفتگی عضلات مصرف شود.

رفلاکس و سوزش سردل

او می‌گوید: برای پیشگیری از رفلاکس و سوزش سردل باید از مصرف غذا‌های پرچرب و سرخ شده، تند، پرادویه و دارای کافئین از جمله قهوه، چای پررنگ و نوشیدنی‌های گازدار پرهیز شود.

یبوست

عبداله زاده گفت: افزایش مصرف آب، میوه ها، سبزی‌ها و انواع غلات سبوس دار نظیر برنج قهوه‌ای و نان‌های تهیه شده با آرد سبوس دار از جمله نان سنگک و بربری برای پیشگیری از یبوست توصیه می‌شود.

سنگ کلیه

به گفته او، مشورت با پزشک معالج و متخصص تغذیه در رابطه با امکان روزه داری در افرادی که سنگ کلیه دارند ضروری است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.