در شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان، شب شهادت مولای متقیان حضرت علی (ع) و احیاء دومین شب قدر شمیم خوش مناجات مومنان به درگاه ایزد منان فضای بقاع متبرکه، سومین حرم اهل بیت شاهچراغ (ع)، مساجد و گلزارهای شهداء را عطر آگین کرد.
در این آیین مردم ولایتمدار و عاشقان مکتب اهل بیت عصمت و طهارت (ع) نوای "الغوث الغوث خلصنا من النار یا رب" سر داده و آیین عزاداری شب شهادت اولین امام شیعیان حضرت علی (ع) را به جا آوردند.
آیین مذهبی ویژه شب قدر همراه با مداحی مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (ع)، تلاوت قرآن، ذکر دعا، استغفار، اقامه نماز و بر سرگذاشتن قرآن مجید برگزار شد.
کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان فارس نیز با برگزاری مراسم مذهبی و عزاداری مختلف، میزبان عزاداران علوی شدند.
احیای شب بیست و یکم رمضان - حرم حضرت شاهچراغ (ع)
مسئول نمایندگی، ولی فقیه سپاه ناحیه احمد بن موسی علیه السلام شیراز، شبهای قدر را فرصتی مناسب، برای استغفار از گناه یکساله دانست و گفت: شب قدر شب قرب به آستان، ولی خداست.
حجت الاسلام محمد شاطری ضمن تسلیت ایام شهادت امیرالمومنین علی علیه السلام با ابراز این که بعضی از اولیای خدا تمام سال را شب زنده داری میکردند تا شب قدر را درک کنند گفت: شب قدر، همانند گنجی است که نباید برای رسیدن و بهره بردن از آن حتی لحظهای هم غفلت و کوتاهی کرد.
او گفت: در روایات اهل بیت، این گونه فرموده اند، که به سوره قدر و شب قدر و حوادث و اتفاقاتی که در این شب رخ میدهد بر وجود مبارک امام معصوم علیه السلام احتجاج کنید، چراکه تعبیرقرآن این است که تنزل الملائکة و الروح یعنی در شب قدر ملائکه بر روی زمین نزول میکنند و این حوادث هر سال تکرار میشود.
او گفت: با توجه به این که اگر امام معصوم روی زمین نباشد، شب قدری وجود ندارد؛ اگر امام معصوم در روی زمین نباشد نزول ملائکه و روح بر چه کسی اتفاق میافتد و لذا به برکت و وجود مبارک امام زمان (عج) است که خدای سبحان این موهبت الهی را بر مردم و اهل زمین هبه کرده است.
حجت الاسلام شاطری گفت: اصل شب قدر مربوط به امام معصوم است و به واسطه امام معصوم است که همه از این شبها بهره مند میشوند.
او گفت: شب قدر شب قرب به آستان، ولی خداو شبی است که شفاعت، ولی خدا نسبت به اهل زمین و هرچه از خیرات به عالم هستی میرسند به طفیلی وجود مبارک امام معصوم و، ولی خدا در روی زمین است که بر امام معصوم نازل شده است.
حجت الاسلام شاطری، به خصوصیات شب قدر پرداخت و در ادامه با اشاره به برکات شب قدر گفت: شب قدر شبی است که عبادات به حدی شکوفا میشود که جایگاه انسان در دستگاه، ولی خدا بالا میرود و انسان قرب به، ولی خدا پیدا میکند.
او به یکی دیگر از فضایل شب قدر مبنی بر این که شب قدر از هزار ماه برتر است، اشاره و گفت: محیط شب قدر محیطی است که خدا در آن محیط عمل انسان را پرورش میدهد و عمل در این شب از عمل هزار ماه، در غیر از شبهای قدر ثمر و نتیجه میدهد و بشارتی بزرگ است برای اهل زمین تا به درک شب قدر نائل شوند.
شاطری به مقام بندگی و قرب الهی اشاره و گفت: هدف انجام عبادات رسیدن به مقام عبودیت است که نتیجه عبودیت قرب و لقاء الله است و شب قدر مصداق کامل عبودیت و مقام قرب الهی است، که باید قدر این لحظات شبهای قدر را بدانیم.