برخورد با بانیان وضع موجود سراوان در دستور کار مراجع قضایی است

برخورد با متخلفان ساماندهی زباله‌های سراوان رشت در دستور کار مراجع قضایی قرار دارد.

روابط عمومی استانداری گیلان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: مراجع قضایی پیگیری‌های لازم درباره برخورد با بانیان وضع موجود دفن‌گاه زباله سراوان رشت را انجام داده اند و تاکنون در این رابطه برای ۳ مدیر پیشین شهرداری حکم قطعی قضایی صادر شده است و این پرونده‌ها در مرحله اجرای حکم قرار دارد.

موضوع مدیریت دفن‌گاه زباله سراوان که چالشی بیش از سه دهه‌ای در این منطقه است، بعد از بازدید میدانی وزیر کشور و گفت‌وگو با ساکنان منطقه برای حل آن، در دستور کار استانداری گیلان و نهاد‌های ذیربط قرار گرفته است.

در سفر رئیس جمهور به گیلان هم مصوبات و اعتباراتی در نظر گرفته شد که از جمله آن‌ها تصویب ۱۲۰۰ میلیارد تومان برای مدیریت پسماند استان بود که ۱۰۰ میلیارد تومان آن در اردیبهشت ماه به دستگاه مجری با نظارت استانداری اختصاص یافت.

در همین راستا با حضور معاونان سیاسی و عمرانی استاندار، فرماندار و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مراحل اطلاع رسانی از اقدامات مصوب پیش رو برای حفظ سلامت شهروندان و بسته شدن محل دفن زباله سراوان انجام گرفت.


بیشتر بخوانید


با این حال با شروع فصل گرما و تأخیر در سمپاشی، شن ریزی و بهسازی محل دفن زباله که سلامت صد‌ها هزار نفر از شهروندان را به خطر می‌انداخت، به بازگشایی مسیر سراوان اقدام شد و با حضور نمایندگان وزیر کشور، مراحل اجرای فاز‌های سوم و چهارم کود آلی شهرداری رشت آغاز شد.

از سوی دیگر برای حل راهبردی این چالش، برنامه ساخت کارخانه‌های کود آلی و زباله سوز ۶۰۰ تنی، ساخت تصفیه خانه شیرابه‌های حاصل از زباله‌های سراوان و بهسازی و پوشش محل دفن زباله در دستور کار قرار گرفته است.

همچنین تکمیل ساختمان شماره یک زباله سوز، ورود تجهیزات زباله سوز و تصویب اعتبار بهسازی سراوان و تکمیل سوله ۶ هزار متری کود آلی، ورود ماشین آلات خط سه و چهار کود آلی، شناسایی محل‌های جدید، مناسب و کم زیان برای دفن زباله و مدیریت کاهش خروجی زباله از کودآلی، شهرداری رشت و سایر شهرداری‌ها و حوزه عمرانی استانداری گیلان با نظارت نمایندگان وزیر کشور در گیلان در حال انجام است.

شرکت کود آلی رشت

علاوه بر آن با توجه به اینکه روزانه حدود هزار و ۲۰۰ تن زباله رشت و ۱۷ شهر و دهستان گیلان وارد سایت سراوان می‌شود، کارخانه کمپوست واقع در منطقه لاکان رشت روزانه قابلیت تبدیل حدود ۲۵۰ تن زباله به کود آلی را دارد که مقرر شد در ۲ شیفت کاری، هر روز ۵۰۰ تن زباله را به کود آلی تبدیل کند و مکانی برای دفن ۲۵۰ تن باقیمانده کود آلی این کارخانه که کاملا بی بو، خشک، بدون شیرابه و کاملا با محیط زیست سازگار است، در نظر گرفته شود.


بیشتر بخوانید


بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته، قرار است تا پایان سال ۱۴۰۱ محل دفن زباله سراوان تعطیل شود و ظرف چند ماه مراحل بهسازی نهایی و درختکاری آن در ابتدای سال آینده به سرانجام برسد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.