محمد افکانه گفت: بین استادان و معلمان حق التدریس تفاوت مهمی وجود دارد، به علت کم بودن معلم در آموزش و پرورش آنها در قراردادهای مختلف بکار گرفته میشوند.
برای مثال، معلمان از صبح روز شنبه تا عصر چهارشنبه تدریس میکنند، اما به صورت حق التدریسی حقوق دریافت خواهند کرد.
مدیر کل منابع انسانی و پشتیبانی وزارت علوم میگوید: در برخی دروس و رشتههای خاص برای دانشگاهها یا از نظر اقتصادی استخدام استادان حق التدریس به صرفه نیست یا اینکه فارغ التحصیلان به صورت سخت پیدا میشوند، به همین علت گاهی اوقات ۳ تا ۴ درس را به استادان حق التدریس واگذار میکنند.
او میگوید که به هیچ نحوی یک قرارداد تمام وقت بین استاد و دانشگاه اتفاق نمیافتد.
افکانه گفت: اگر یک عضو هیئت علمی یا استادیار ماهانه ۱۲ میلیون حقوق دریافت میکند در مقابل هم ۱۰ واحد تدریس میکند، اما در کنار آن وظایف پژوهشی و مسئولیتهای دیگری هم داراست.
او میگوید: از منظر دانشگاه وقتی با استاد حق التدریس قرار داد منعقد میشود به این معناست که در دو تا سه درس نیازمند کمک استادان حق التدریس هستند که هفتهای یک تا دو روز تنها وظیفه تدریس دارند.
مدیر کل منابع انسانی و پشتیبانی وزارت علوم میگوید: باید قاعده دریافت حقوق استادان تغییر یابد. پرداخت حقوق آخر ترم به استادان با تاخیر یکی از دغدغه هاست که در ضوابط بودجه ۱۴۰۱ آمده است تا هر گونه پرداخت به صورت ماهانه باشد و این موضوع را دکتر قالیباف رئیس مجلس هم به صورت مصاحبه جداگانه مطرح کرده است، به همین علت دانشگاهها موظف شده اند تا مدل پرداخت حقوق به استادان را ماهانه انجام دهند و از اردیبهشت امسال اجرایی خواهد شد.
آیا این مقدار حقوق برای تدریس یک درس دو واحدی در دانشگاه عجیب نیست ؟ بیمه هم که خبری نیست. یک دانش آموخته ی نخبه ی دکترا باید مثلاً برای تدریس سه درس دو واحدی در دانشگاه در یک ترم مبلغ چهار و دویست دریافت کند. یعنی حدودا ماهی یک میلیون. اگر هم یک درس داشته باشد که میشود ماهی سیصد هزار تومان.... نمیخواهند فکری به حال افزایش حقوق استادان نخبه ی دانشگاه که از قضا حق التدریس هستند بشود؟؟؟؟؟
متاسفانه با این که از طرف همسرم بیمه شدم
چون دانشگاه آزاد بیمه ناچیزی رد می کند
الان هر جا که مراجعه می کنم مجبورم آزاد پرداخت نمایم و هیچ کدام از بیمه ها را نمی پذیرند .
وقتی هم به دانشگاه مراجعه می کنم
جواب می دهند خوب تدریس نکن !!
من یک دانشجو هستم و داشتم در مورد تفاوت اساتید هیت علمی و حق التدریس تحقیق میکردم (سوال شده بود واسم که چه فرقی دارن) و به این سایت ها و نظرات برخوردم. من دانشجوی یک دانشگاه غیرانتفایی هستم و در سایت دانشگاه خودمون هم نوشته که 20 هیت علمی و 300 تا حق التدریس. یکمی در دانشگاه تحقیق کردم و فهمیدم کیا هیت علمی هستند. من واقعا تفاوت خیلی زیادی بین این دو احساس میکنم: حق التدریسی ها با حوصله هستند ( چون اکثرا جوان هستند)، دلسوز هستند و کیفیت تدریسشون واقعا خوبه؛ ولی خیلی از هیت علمی ها متاسفانه اکثرا میانسال هستند و معلومه دیگه خیلی حوصله براشون باقی نمونده و مانند اساتید جوان، تازه نفس نیستند، درسته خیلی تجربه دارن، ولی متاسفانه احساس غرور خاصی دارن و نسبت به اون اساتید حق التدریسی، خیلی کم از اون تجربه هاشون رو در اختیار ما قرار میدن. البته باید مد نظر قرار داد که منظور من، " همه اساتید هیت علمی" نیستند و در بینشون، درجه یک هم هست، ولی کم. واقعا درست نیست که شرایط اساتید حق التدریس این مدلی باشه. دانشگاهی که 300 تا حق التدریس داشته باشه و 20 تا هیت علمی، پس به این نتیجه میرسیم که دانشگاه رو حق التدریسی ها دارن میگردونن، نه هیت علمی ها. سپاس از همه کسانی که با وجود همه این مشکلات، حس دلسوزی و وظیفه میکنند.
بارها بارها و بارها با خودم فکر کردم و افسوس خوردم که چرا درس خوندم بهترین دوران زندگیم رو فقط درس خوندم به امید روزی که بتونم برای خودم بعد از فراغت از تحصیل شغل و درآمدی داشته باشم و باقی عمر را با کمی آرامش بگذرونم ولی الان میفهمم چه کلاهی سرم رفته و چه مریضی هایی که نگرفتیم من حق التدریسی دانشگاه که روزی ۱۰۰ هزار فقط کرایه میدم برای ۶۰ تومن پول یعنی من ۴۰ تومن باید از جیب بدم !! چرا واقعا؟؟؟!!! چرا کسی صدای مارو نمیشنوه اون از وضعیت جذب هیات علمی که اصلا روندش معلوم نیست واقعا خسته شدم از این همه نا امیدی بهترین روزهای عمرم هدر رفت تا کی انتظار حالا همه ی اینها به کنار سرکوفتی که اطرافیان به آدم میزنن بسی دردناک تر است از بی کاری
انگار ته چاه هستیم کسی صدای مارو نمیشنوه
خدایا دیگه نمیدونم چی بگم…….
مو سفید کردیمو بابا شدیمو صدای شکستن استخوانهایمان راشنیدیمو کارزار راه انداختیموتمام اقدامات فقط در قالب حرف شروع وتموم شد....
بايد به عرض برسونم اقاي دكتر بنده ١٦سال توي دانشگاههاي دولتي الزهرا فرهنگيان و علامه طباطبايي تدريس كردم و تاليفات متعدد : هنت جلد کتاب از کنب مرجع و فرهنگ نامه که بعضا کتاب سال بوده و مقالات علمی پژوهشی و امتیازات مقالات برتر همایشها و ... و حتی رتبه اول مقطع ارشد و ... ولی حالا میگند کبر سن دارید و حتی سایت جذب برامون باز نمیشه
حداکثر استفاده رو دانشگاه ها میبرند بدون هیچ تعهدی.
پس این مشکل برای دانشگاههای دولتی هم هست
به علاوه مگه ما تازه از خونه هامون امدیم و میخوایم جذب بشیم سنوات تدریس ما رو کم کنید و سایت رو باز بذارید و زمینه جذب رو فراهم کنید برای اساتیدی که کوهی از تجربه هستند.
حداقل برا بیمه و سهمیه آموزش و پرورش که ی فکری بکنید لطفا
آقای محمد افکانه
دستورالعملش کو ؟
اساتید را سر کار گذاشتی یا
نمیدونی چی میگی !!!
از طرف دیگر یک نفر استاد حق التدریس د چند دانشگاه ۸ یا کمت واحد می گیرد که درمجموع می ت اند تا سقف ۴۸ واحد در چندین دانشگاه تدریس کند و با این همه واحد درسی یا کمتر
با این حال از بیمه، جایگاه فیزیکی، کارت شناسایی، حق استفاده ا، اینترنت رایگان، حق استفاده از کتابخانه دانشگاه محروم است درحالیکه مالیات از چندغاز پرداختی به آنها ماليات کسر می شود.
الان شما هرجا بری بگی بیست سال دانشگاه تدریس کردم ولی بیمه ندارم میگن دروغ میگی
باید ترتیبی داده بشه که سنوات تدریس گذشته را در سابقه بیمه درج کنند.
چطور انتظار میره افراد باسواد در دانشگاه ها باقی بمونن و دانشجو با سواد تحویل جامعه بدند؟
این درست است؟ واقعا
ما اساتید حق التدریس هیچ گونه امنیت شغلی نداریم ، نه گواهی اشتغال، نه گواهی دریافت حقوق، نه دریافت حقوق ماهانه، نه پاداشی در مناسبتها، نه بیمه، و.....
در حال که با جان و دل در عرصه آموزش تلاش کردیم ، تلاش میکنیم و تلاش خواهیم کرد، چون ما به کارمون عشق می ورزیم و عاشق کار و پیشه مون هستیم.
ضمن تشکر از مسیولین مربوطه خواهشمندم جدیت این موضوع را در اولویت قرار دهند و اساتید حق التدریسی کشوری را درک بفرمایید
اساتیدی که بدون هیچ چمداشتی تا به امروز وجدان کاری را زیر پای نگذاشته اند.
ما اساتید حق التدریسی خواهان توجه و اولویت قرار دادن استخدامی اساتید متخصص و با سابقه در آموزش پرورش و ارگان مربوطه کشور هستیم .
این تفاوت بین بین استادان حق التدریس دانشگاه ها و هیئت علمی های رسمی خیلی زیاده. یک هیئت علمی با 10 واحد درسی در هر ترم که کاهای پژوهیش رو دانشجوهاش انجام میدن (حدود 80 درصدشون) بدون کمک های خودش و شرط فارغ التحصیل بشن دانشجو هم انجام کارهای پژوهشی استاده (همه از این موضوع خبر داریم)!!! حالا بجز تدریس 10 واحد درسی که گاها اونم تدریس نمیکنن (حدود 80 درصدشون) ماهی حداقل 12 میلیون میگیرن!!! اما اساتید حق التدریس دانشگاه ها بیشتر از اونها کار مکینن و گاها از بیشترشون از نظر رزومه قوی تر هستن اما چون هویت مشخصی کسی به اونها توجه ندارن و گاهی با عدم شرکت در یک جلسه با مسولین دانشگاه از تدریس محروم میشن!!!! حالا با فرض داشتن ترمی 10 واحد درسی 2 تا 3 میلون بهشون پرداخت میشه!!! این کجای عدالته!!!! هر دو 10 واحد درسی دارن، هر دو کار پژوهشی انجام میدن کاره پزوهشی هیئت علمی رو دانشجو و کار پژوهشی حق التدریس رو خودش) و ... اما اختلاف پرداختی در ترم برای هیئت علمی حدود 60 میلیون و برای حق التدریس 2 تا 3 میلیون!!!!!!!!!!!!! میلیون!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
بنده ۱۰ سال است که مدرس حق التدریس دانشگاه هستم و در انواع مختلف دانشگاهها تدریس داشته ام...متاسفانه بخاطر علاقه
به اموزش و تجربه کاری در این زمینه، کار اصلی من و تعداد زیادی از همکاران همین بوده ولی هرسال شرایط بدتر شد .
برای مدرک دکترا ساعتی ۳۸ و ارشد ۲۸ و حتی بعضی مراکز کمتر هم واریز میکنند و هیچ امنیت شغلی وجود ندارد. ..حتی در اموزش پرورش برای جذب ما اولویت گذاشته نشده و از نیروهای بی تجربه اموزش استفاده میشود...گویا بعضی تصمیم گیرندگان کشور از ما بی خبر هستند!
متاسفانه با وجود جمع اوری امضا از نمایندگان کشور باز هم برای ما تصمیم درستی گرفته نشده است...ما قشر جوانی بودیم که با هزار امید و ارزو در بهترین دانشگاههای کشور درس خواندیم به امید استفاده از مدرکمان و داشتن زندگی خوب اما افسوس ...
لطفا یاور مظلومان باشید
سپاس
این صحبت که اساتید حق التدریس فقط یک روز در هفته تدریس آموزشی دارند و حقوقشان برای همان یک روز یا دو روز در هفته کافی است.کذب محض است.زیرا ما اساتید حق التدریس در هر دانشگاه دو روز تدریس داریم و به این ترتیب همه روز های هفته تدریس داریم.درست مانند اعضای هیات علمی.با این تفاوت که اساتید حق التدریس هزینه و مشکلات رفت و آمد به مراکز مختلف را نیز دارند.همان تدریس اعضای هیات علمی حتی با دلسوزی بیشتر توسط حق التدریس ها ارایه می شود.
همچنین اینکه گفته می شود قسمت عمده دریافتی اعضای هیات علمی به جهت امور پژوهشی آنان است که از سوی حق التدریس ها ارایه نمی شود باز کذب محض است.زیرا در بسیاری از موارد اعضای هیات علمی ها و حق التدریس ها هر دو در دوره کارشناسی فعالیت دارند که جز در رشته های خاص بقیه تدریس صرفا آموزش است نه پژوهش.
در ابتدای کانتون گفتید
موظفی معلم ۱۶ ساعت تدریس در هفته هست و مابقیش میشه اضافه کاری
درصورتیکه موظفی معلمین در مقطع ابتدایی ۳۰ ساعت (۵ روز در هفته ، و هر روز ۶ ساعت) و برای مقطع متوسطه ۲۴ ساعت هست
سعی نکنید با زیر سوال بردن کار دیگران و کم ارزش جلوه دادن زحمت بقیه خودتون را بزرگ نشون بدید