حمله نظامی روسیه به اوکراین به روز هفتادم خود رسید. «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد اروپا در حال کار بر روی بسته ششم تحریمها علیه روسیه است که هدف آن حذف سوئیفت و مقابله با واردات نفت از روسیه است که احتمالاً در نشست بعدی شورای اروپا به تصویب برسد.
وزارت دفاع روسیه روز گذشته از هدف قرار دادن ۳۹ پایگاه اوکراینی خبر داد و افزود سامانههای پدافند هوایی یک موشک توچکا یو (Tochka-U) اوکراینی را سرنگون کردند و ۹ گلوله را از سامانههای پرتاب موشک اسمرچ (Smerch) رهگیری کردند.
موشکهای دقیق روسیه ۳ رادار سامانه موشکی اس۳۰۰ اوکراین، یک موشک توچکا یو، یک سامانه موشکی اوسا و ۳ سامانه راکت چندپرتابی را منهدم کردند. همچنین توپخانه روسیه ۱۹۰ فرد را هدف قرار داده و ۳۱ واحد سلاح و تجهیزات نظامی نیروهای مسلح اوکراین را منهدم کرد.
«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا مدعی شد که کمکهای واشنگتن به اوکراینیها باعث شد که آنها بتوانند به جنگ ادامه دهند و این شکستی راهبردی را برای روسیه رقم زده است.
بایدن گفت موشکهای جاولین که در آمریکا ساخته میشود و به اوکراین تقدیم شده است، بهترین موشکها هستند. «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پیش از این گفته است که واشنگتن به حمایت نظامی از اوکراین و فشار اقتصادی بر روسیه ادامه میدهد.
بیشتر بخوانید:
این در حالی است که ژنرال «مارک میلی» فرمانده و رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در سخنرانی خود در مجلس سنا، چین و روسیه را کشورهایی با قابلیتهای نظامی قابل توجه توصیف کرد که به دنبال تغییر اساسی نظم جهانی هستند.
وزارت امور خارجه چین اما گفته است که مسئولیت غیرقابل انکار بروز بحران در اوکراین بر عهده دولت آمریکاست، چراکه واشنگتن پیمانشکنی کرد و تلاشی مداوم و پیوسته را برای گسترش پیمان نظامی ناتو به سمت شرق در دستور کار قرار داد.
«ولادیمیر پوتین» روز گذشته (سهشنبه) فرمان ممنوعیت صادرات مواد خام و محصولات روسیه را به نفع افراد خارجی مشمول تحریمهای روسیه امضا کرد. رئیسجمهور روسیه همچنین در گفتوگوی تلفنی با همتای فرانسوی خود، مشکل امنیت غذایی در جهان را ناشی از تحریمهای غرب دانست.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل نیز دیروز در سفر به سنگال گفت، درگیری روسیه و اوکراین، بحران سهگانه انرژی، تغذیه و مسائل مالی را در آفریقا تشدید کرده است. همچنین درپی افزایش قیمت سوخت و هزینههای زندگی، «بوریس جانسون» اذعان کرد دولت انگلیس نمیتواند حمایت کافی برای جبران هزینههای مردم ارائه دهد. این در حالی است که نخستوزیر انگلیس از تخصیص ۳۰۰ میلیون پوند دیگر در قالب کمک نظامی به اوکراین خبر داد.
در حالی که ۱۰ کشور عضو اتحادیه اروپا برای پرداخت هزینه گاز روسیه به روبل در بانکهای این کشور حساب باز کردهاند، مجله آلمانی اشپیگل هشدار داده است در صورتی که اتحادیه اروپا واردات گاز از روسیه را متوقف کند، قادر به پر کردن انبارهای خود نخواهد بود مگر این که فعالیت صنایع خودش را متوقف کند و در فصول بهار و تابستان گاز مصرف نکند.
تحولات هفتادمین روز از درگیریهای نظامی روسیه و اوکراین را میتوانید در زیر بخوانید:
در میان تحریمها علیه روسیه به دلیل بحران اوکراین، وزیر انرژی اسلواکی تحریم واردات نفت روسیه به اروپا را برای اقتصاد اعضای آن ویرانگر توصیف کرد.
اسپوتنیک نوشت، مدیرعامل کوکاکولا میگوید در صورت طولانی شدن بحران اوکراین، ممکن است به طور کامل روسیه را ترک کند.
اسپوتنیک نوشت، گزارشها حاکی از آن است که علیرغم ترس از کمبود جهانی مواد غذایی، اتحادیه اروپا تحریمها علیه غول پتاس بلاروس را بررسی میکند.
به گزارش اسپوتنیک، «جوزف هیلبرت» ژنرال آمریکایی میگوید پنتاگون از سال ۲۰۱۵ بیش از ۲۳ هزار نیروی مسلح اوکراین را آموزش داده است.
وزیر خزانه داری آمریکا اعلام کرد اقدام اتحادیه اروپا برای تحریم نفت روسیه ممکن است قیمت نفت خام را افزایش دهد.
جنت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا گفت: تصمیم واشنگتن برای اعمال تحریم علیه بانک مرکزی روسیه اقدامی آسان نیست؛ [اما]تحریمها از حمایتی گسترده برخوردار است.
جنت یلن همچنین گفت: اعمال تحریمها علیه بانک مرکزی روسیه ائتلافی را از سوی بسیاری از کشورها میطلبد. ما در حال مشاوره با هم پیمانان مان در زمینه تحریمهای بیشتر علیه روسیه در صورتی هستیم که جنگ علیه اوکراین ادامه یابد.
دادگاهی در روسیه امروز چهارشنبه داراییهای گوگل در این کشور به ارزش ۵۰۰ میلیون روبل را در چارچوب شکایت شبکه «ان تی وی» روسیه علیه گوگل مصادره کرد.
به گزارش الجزیره، یک مقام ارشد پنتاگون اعلام کرد حدود ۲ هزار سرباز روسی هنوز در اطراف شهر ماریوپل هستند.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد: ما آماده اعمال تحریمهای اضافی جدید علیه روسیه هستیم و من این مسأله را ظرف این هفته با گروه هفت مطرح میکنم.
به گزارش رویترز، جمهوری چک به دنبال یک دوره معافیت از تحریم پیشنهادی اتحادیه اروپا بر نفت روسیه خواهد بود تا زمان برای افزایش ظرفیت خطوط لوله را به دست آورد.
جمهوری چک قصد دارد تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه را ۲ و یا حتی ۳ سال به تعویق بیندازد.
خبرگزاری رویترز اعلام کرد، کمیسیون اروپا پیشنهادی برای مسدود کردن داراییهای «پاتریارک کریل» رهبر کلیسای ارتدکس روسیه، ارائه کرده است.
این در حالی است که «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیکهای جهان اذعان کرده است که «صفآرایی ناتو در مقابل روسیه» میتواند پوتین را به آغاز عملیات نظامی در ۲۴ فوریه سوق داده باشد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، مجارستان مخالفت خود را با طرح کنونی اتحادیه اروپا برای ممنوعیت نفت روسیه ابراز کرد و افزود این طرح را به عنوان "به طور کامل از بین بردن" امنیت انرژی خود میداند.
خبرگزاری فرانسه: مجارستان پیشنهاد اتحادیه اروپا برای ممنوعیت نفت روسیه را به شکل فعلی آن رد کرد.
بلومبرگ به نقل از منابع آگاه اروپایی اعلام کرد اتحادیه اروپا قصد دارد در بسته ششم تحریمها فروش املاک اروپایی به روسها را ممنوع کند.
ریانووستی به نقل از مقامات کریمه نوشت: تمام شهرهای جنوب اوکراین تحت کنترل ارتش روسیه به اینترنت روسیه متصل هستند.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان: ما به حمایت از اوکراین و کشورهای همسایه که صدها هزار پناهنده اوکراینی را پذیرفته اند ادامه خواهیم داد. ما در حال مطالعه مکانیسم های قانونی برای ادغام پناهندگان اوکراینی در آلمان هستیم. جنگ روسیه در اوکراین عواقب بزرگی بر اقتصاد جهانی خواهد داشت و ما تاثیر آن را بر کشورمان دنبال می کنیم.
در همین راستا وزیر اقتصاد آلمان گفت: ما میخواهیم بیشترین تعداد پناهندگان اوکراینی را در بازار کار ادغام کنیم. گامهای دیگری در چارچوب تحریمهای اعمال شده علیه روسیه وجود خواهد داشت.
وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد ۶۳ فرد ژاپنی از جمله مقامات دولتی، روزنامهنگاران و اساتید دانشگاه را بابت هجمه تبلیغاتی و «لفاظیهای غیر قابل قبول» علیه روسیه تحریم کرده است.
در بیانیه وزارت امور خارجه روسیه آمده است، این تحریمها افرادی از جمله «فومیو کیشیدا» نخستوزیر ژاپن، «یوشیماسا هایاشی» وزیر امور خارجه و «نوبو کیشی» وزیر دفاع این کشور را در بر میگیرد.
به گفته این وزارتخانه، افرادی که نامشان در این فهرست تحریمی درج شده است، تا اطلاع ثانوی حق ورود به خاک روسیه را نخواهند داشت.
به گزارش رویترز، سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه گفت: ارتش روسیه مسیرهای حمل و نقل ناتو حامل تسلیحات در اوکراین را به عنوان اهدافی در نظر خواهد گرفت که باید نابود شوند.
شویگو همچنین گفت: جنگندههای اوکراینی که در کارخانه فولاد آزوفستال در ماریوپل نگهداری میشدند، پس از دستور ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور این کشور محاصره شدهاند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت: طرف اوکراینی در مذاکرات ناسازگاری داشته و مواضع خود را تغییر می دهد و هیچ پیشرفتی در روند مذاکرات وجود ندارد و کرملین گزارش هایی مبنی بر تمایل کی یف برای خروج از روند مذاکره دریافت کرده است.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان گفت: حساب های ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه درباره جنگ در اوکراین اشتباه بود. ما به حمایت از اوکراین ادامه خواهیم داد و همچنین از کشورهای همسایه کی یف که هزاران پناهجو را پذیرفته اند را نیز حمایت خواهیم کرد.
او گفت: ساز و کار قانونی پذیرفتن پناهنده های اوکراینی در آلمان را بررسی می کنم.
شولتس گفت: جنگ روسیه در اوکراین پیامدهای بزرگی در اقتصاد جهانی خواهد داشت و تاثیر آن در کشورمان را بررسی می کنیم.
وزیر دفاع روسیه: نیروهای ما کاروانهای حامل سلاح از ناتو به اوکراین را به عنوان اهدافی در نظر خواهند گرفت که باید نابود شوند.
سخنگوی ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان گفت: «طرح اتحادیه اروپا برای ممنوعیت کامل نفت خام روسیه ناقص است، زیرا امنیت انرژی مجارستان را تهدید میکند».
به گزارش بلومبرگ، منابع آگاه اعلام کرده اند مجارستان و اسلواکی که به شدت به انرژی روسیه وابسته هستند، تا پایان سال ۲۰۲۳ فرصت خواهند داشت تا از تحریمها پیروی کنند، یعنی یک سال دیرتر از سایر کشورهای عضو. با این حال، زولتان کواچ، سخنگوی دولت مجارستان اعلام کرد نگرانیهای مجارستان حل نشده باقی مانده است.
او روز چهارشنبه گفت: ما هیچ برنامه یا تضمینی در پیشنهاد فعلی برای مدیریت و تضمین امنیت انرژی مجارستان نمیبینیم.
۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا امروز با هم ملاقات خواهند کرد تا پیشنهاد تحریمی رئیس کمیسیون اروپا را مورد بحث و بررسی قرار دهند.
سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه میگوید آمریکا و متحدان ناتو به پمپاژ سلاح به اوکراین ادامه میدهند. وی ادامه داد هر وسیله نقلیه ناتو که با سلاح به اوکراین میآید، هدف قانونی محسوب میشود.
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد مسکو ۶۳ شهروند ژاپنی را تحریم کرد. مسکو از ورود نخست وزیر و وزیر خارجه ژاپن به این کشور جلوگیری میکند. مسکو وزرای دارایی، دفاع و دادگستری ژاپن را به فهرست سیاه اضافه کرد.
شبکه الجزیره به نقل از وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: نیروهای ما ۶ ایستگاه راه آهن را که برای تأمین سلاحهای خارجی به نیروهای اوکراینی استفاده میشد، هدف قرار دادند.
این وزارتخانه همچنین افزود: نیروهای ما ۴۰ هدف نظامی در اوکراین از جمله ۴ انبار مهمات را بمباران کردند.
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر تصاویری از ستون دود ناشی از آتش سوزی پخش کرد و افزود رسانههای روسیه با انتشار تصاویری تاکید کردند این ستون دود مربوط به آتش سوزی یک انبار سوخت است که در جریان گلوله باران منطقه ماکییفکا در دونتسک در شرق اوکراین دستخوش حریق شده است.
خبرگزاری ریانووستی به نقل از ولادیمیر جباروف، معاون اول کمیته امور بین الملل مجلس اعلای روسیه گفت: اروپا پس از اعمال تحریم، به خرید نفت روسیه از طریق کشورهای ثالث ادامه خواهد داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، کمیسیون اروپا اعلام کرد مجارستان و اسلواکی میتوانند در چارچوب قراردادهای فعلی به خرید نفت خام روسیه تا پایان سال ۲۰۲۳ ادامه دهند.
خبرگزاری نووستی به نقل از وزارت خارجه روسیه گزارش داد: مزدوران اسرائیلی در اوکراین در کنار عناصر گردان آزوف در حال جنگ با روسیه هستند.
اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد: ما به تدریج و طی شش ماه آینده از دریافت نفت خام روسیه خودداری میکنیم. دریافت فرآوردههای نفتی نیز به تدریج تا پایان سال متوقف خواهد شد. اسبربانک و دو بانک مهم روسی دیگر از سیستم سوئیفت جدا میشوند. فهرست جدید تحریمها شامل ۵۸ عضو است که شمار بسیاری از آنها از نظامیان روسیه هستند. خانواده دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین و اسقف اعظم کلیسای ارتدوکس روسیه نیز جزء این فهرست خواهند بود.
این در حالی است که فهرست جدید تحریمها علیه روسیه باید به تصویب کشورهای عضو اتحادیه اروپا برسد.
وزارت دفاع بلاروس ضمن اعلام برگزاری رزمایش آمادگی رزمی اعلام کرد این تمرینات تهدیدی برای همسایگان و اروپاییها محسوب نمیشود.
وزارت دفاع اوکراین اعلام کرد که نیروهای مسلح بلاروس رزمایشهای نابهنگام در مقیاس بزرگ را برای محک آمادگی رزمی خود از روز چهارشنبه آغاز کردند.
تی آر تی/ آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا میگوید جنگ روسیه و اوکراین قیمت کالاهای اساسی از کود گرفته تا گندم و نفت را افزایش داده و بازارهای صادراتی کلیدی را برای بسیاری از صنایع در قاره آمریکا قطع کرده است.
بر اساس نظرسنجی فورسا برای شبکه خبری RTL آلمان، حمایت عمومی از ارسال سلاحهای تهاجمی و سنگین آلمان به اوکراین از ۵۵ درصد به ۴۶ درصد در طول یک ماه کاهش یافته است.
علاوه بر این، ۴۴ درصد از آلمانیها مخالف تحویل تسلیحات مورد حمایت دولت به اوکراین هستند که این رقم در اواسط آوریل ۳۳ درصد بود.
زوران میلانوویچ، رئیسجمهور کرواسی میگوید در صورتی که موضوع پیوستن به ناتو در سطح رئیسجمهور مطرح شود، پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو را وتو خواهد کرد.
او همچنین هرگونه ارتباط با روسیه در این زمینه را رد کرد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و الکساندر لوکاشنکو همتای بلاروسی خود در تماس تلفنی روابط دوجانبه بین دو کشور و عملیات نظامی روسیه در اوکراین رایزنی کردند.
استرالیا اعلام کرد ۷۵ تن از نمایندگان پارلمان روسیه، به همراه شماری از مقامات کلیدی دو ایالت جدایی طلب لوهانسک و دونتسک اوکراین را به لیست تحریمهای خود اضافه کرده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، کریستین لیندنر، درباره رویکرد آلمان درخصوص خرید گاز از روسیه گفت: «آلمان اجازه نمیدهد هدف اخاذی قرار گیرد و حاضر نیست با روبل، از روسیه گاز خریداری کند.
این مقام آلمانی با اشاره به تبعات تحریم بخش انرژی روسیه برای اتحادیه اروپا تاکید کرد: وابستگی به گاز طبیعی روسیه، یک واقعیت است. زمان لازم است تا این وابستگی کاهش یابد. فقط پیامدهای اقتصادی مسئله مطرح نیست. توقف واردات گاز از روسیه سبب میشود صنایع مهم در آلمان بلافاصله به متوقف کردن فعالیت خود وادار شوند. با این اوصاف، میبینیم که کاهش وابستگی به گاز روسیه، چالشی جدی برای آلمان است. در هر حال، آنها نمیتوانند از آلمان اخاذی کنند. قرارداد، قرارداد است. این قراردادها به این صورت است که پرداخت پول ما به روسیه به شکل دلار یا یورو باشد. درنتیجه، پیمانکاران آلمانی باید در قالب دلار یا یورو به روسیه پول بپردازند. این موارد در قراردادها تصریح شده است و نباید به علت نیاز پوتین، تغییر کند. باید به قراردادها احترام گذاشته شود. نباید پرداختها به روبل تغییر کند آنهم صرفاً به این علت که پوتین میخواهد منابع مالی برای پروژه هایش تامین کند. این کار به نفع آلمان نیست.»
لیندنر در ادامه با رد پیشنهاد پرداخت پول گاز روسیه به روبل افزود: میدانیم که به گاز روسیه وابسته هستیم. این مسئله برای ما خوشایند نیست. ما باید تلاش کنیم که این وضعیت را در سریعترین زمان ممکن تغییر دهیم. به هرحال، حاضر نیستیم اجازه دهیم از ما باج گیری کنند.
اولاف شولتس، صدر اعظم آلمان گفت: ما خیلی دقیق، مباحث مربوط به ورود احتمالی این دو کشور به اتحاد دفاعی امان، ناتو را دنبال می کنیم. اینها تصمیمات و مباحثی اند که باید در آنجا (احتمالا منظور مقر ناتو در بروکسل باشد) بررسی شوند؛ همان تصمیماتی که (پیشتر) در خود فنلاند و سوئد در موردشان تصمیم گیری شده است. برای ما روشن است که وقتی این دو کشور در مورد عضویتشان در اتحاد (نظامی) تصمیم می گیرند و به دنبال این عضویت هستند، این یعنی آنکه می توانند روی حمایت ما نیز حساب کنند. همه اعضای دولت (آلمان) نیز در این گفتگوی ما آشکارا موافقند و من فکر می کنم این یک نشانه مهم است. هر دو کشور، مستقل از عضویت در ناتو و همین طور در زمانی که در مورد یک چنین عضویتی تصمیم بگیرند، همواره مورد حمایت آلمان بوده اند. چون ما به عنوان جامعه اروپایی به هم متعهدیم.
به گزارش بخش تصویری خبرگزاری رویترز، جو بایدن در سخنانی در یکی از کارخانه های ساخت تسلیحات در آمریکا در ایالت آلاباما گفت: ایالات متحده در حال هدایت شرکاء و متحدانش در سراسر جهان است تا اطمینان حاصل شود اوکراینی های شجاعی که برای آینده کشورشان می جنگند، تسلیحات و مهمات و تجهیزاتی داشته باشند تا از خودشان در مقابل جنگ سبعانه پوتین دفاع کنند. جنایتهای جنگی متعددی رخ داده است.
وی افزود: کاری که در این میان دیده نمی شود، کار شما (کارگران کارخانه های تسلیحات سازی) است که تحقق هدف فوق را امکان پذیر می کنند. کار شما سرنوشت ساز است. در زمان جنگ جهانی دوم، ایالات متحده با عنوان زرادخانه دموکراسی شناخته شده بود. بسیاری از مردم هنوز همان نگرش را حفظ کرده اند.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حساب توییتری خود نوشت: جنگ بی دلیل روسیه علیه اوکراین بر امنیت جهانی تأثیر میگذارد. ما در حال کار بر روی بسته ششم تحریمها هستیم که هدف آن قطع ارتباط بانکهای روسی بیشتری با سویفت، فهرست کردن عوامل اطلاعات نادرست و مقابله با واردات نفت روسیه است.
بسته تحریمی جدید نیازمند تصویب در شورای اروپا است.
”پیتر سیارتو“، وزیر امور خارجه مجارستان گفت کشورش به علت موضع گیری در زمینه تامین منابع انرژی (نفت و گاز) از روسیه به شکلی غیرمنصفانه هدف حمله (سران کشورهای اتحادیه اروپا) قرار گرفته است.
به گزارش شبکه تلویزیونی ”آر تی“ ”پیتر سیارتو“ در واکنش به انتقاد اروپاییها از مجارستان در زمینه وابستگی این کشور به روسیه برای تامین نفت و گاز مورد نیاز خود گفت: «ما این مسئله را تنها و تنها از چشم انداز منافع ملی مجارستان مینگریم. علاقهای هم به این نداریم که شرق و غرب چه میاندیشند. امنیت واقعی عرضه منابع انرژی برای ما اهمیت دارد، زیرا هم اکنون, چرخ اقتصاد مجارستان بدون واردات نفت از روسیه نمیچرخد و قطع وابستگی به منابع انرژی روسیه برای ما ناممکن است.»
وزیر امور خارجه همچنین خاطرنشان کرد مجارستان هم اکنون ۶۵ درصد از نفت مورد نیاز خود را از روسیه وارد میکند. بوداپست پیشتر نیز تاکید کرده بود که از اقدام اروپاییها به تحریم بخش انرژی مسکو پشتیبانی نخواهد کرد و شاید تحریم صنعت نفت روسیه را وتو کند.
مجارستان از جمله نخستین کشورهای اروپایی بود که با پرداخت بهای نفت وارداتی از روسیه به روبل (پول رایج روسیه) موافقت کرد.
طبق اعلام کاخ کرملین، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز سه شنبه به امانوئل مکرون همتای فرانسوی خود گفت، کشورهای غربی باید تامین تسلیحاتی برای اوکراین را متوقف کنند. پوتین کی یف را به جدی نگرفتن مذاکرات برای پایان جنگ متهم کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پوتین در گفتگو با مکرون ضمن متهم کردن نیروهای اوکراینی به ارتکاب جنایات جنگی و اشاره به «بی اعتنایی» اتحادیه اروپا به این موارد اعلام کرد: «غرب میتوانست با وارد کردن فشار به مقامات کی یف و توقف تامین تسلیحات برای اوکراین، به توقف این جنایات کمک کند.» کی یف برای «کار جدی» در جهت پایان جنگ ثابت قدم یا آماده نبود.
رئیس جمهور روسیه به همتای فرانسوی خود گفت: «طرف روس هنوز برای گفتگو آماده است.»
کاخ الیزه نیز اعلام کرد، مکرون ضمن تاکید بر درخواستها از روسیه برای توقف حمله از پوتین خواست تا اجازه دهد روند تخلیه از کارخانه فولاد آزووستال در شهر بندری ماریوپول ادامه یابد.
وی همچنین پیشنهاد داد تا «با سازمانهای مرتبط بین المللی برای کمک به لغو محاصره روسیه بر صادرات غذای اوکراین از طریق دریای سیاه کار شود.»
در طرف مقابل، پوتین شرایط غذایی را به تحریمهای غرب علیه روسیه ربط داد و به «اهمیت کارکرد بدون مانع زیرساخت حمل و نقل و لجستیک جهانی» اشاره کرد. جنگ اوکراین منجر به کشته شدن هزاران نفر و آواره شدن بیش از ۱۳ میلیون نفر دیگر شده است که بزرگترین بحران پناهجویان در اروپا را پس از جنگ جهانی دوم رقم زده است.
فایننشال تایمز مینویسد که پالایشگاههای خصوصی در چین به طور مخفیانه از روسیه نفت میخرند تا تحت تحریمهای آمریکا قرار نگیرند.
به گزارش خبرگزاری آرتی، «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیکهای جهان حدس میزند که «صفآرایی ناتو در مقابل روسیه» میتواند پوتین را به آغاز عملیات نظامی در ۲۴ فوریه سوق داده باشد.
پاپ فرانسیس در مصاحبهای که روز سهشنبه توسط روزنامه ایتالیایی «Corriere Della Sera» منتشر شد، گفت: «نمیتوانم بگویم که تحریک شده است یا خیر، اما شاید، بله.»
رهبر کاتولیکهای جهان همچنین گفت که در هفتههای ابتدایی درگیری با پوتین درخواست ملاقات کرده است، اما هنوز پاسخی دریافت نکرده است.
به گزارش پایگاه خبری هیل، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین مدعی شد:
روزنامه صهیونیستی «جورزالم پست» گزارش داد، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در هفتههای اخیر از مشاوران نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی و سایر مقامات این رژیم، مشاوره رسانهای دریافت کرده است.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در توییتی نوشت: ما در حال کار بر روی بسته ششم تحریمها هستیم که هدف آن حذف سوئیفت بانکهای روسیه و مقابله با واردات نفت از این کشور است.
خبرگزاری ریانووستی گزارش داد، «رمضان قدیروف» رئیسجمهور چچن، فرمانده گردان آزوف را که در آزوفستال مخفی شده بود به میدان جنگ فراخواند.
قدیروف خطاب به فرمانده گردان آزوف گفت: «خجالت نمیکشید بیماران، زنها و کهنسالان را نگه میدارید، بیرون بیایید، خودتان را نشان بدهید، یکبار برای همیشه تمام کنیم!»
رمضان قدیروف گفت که بیش از ۱۵۰ غیرنظامی و ۱۷۰ زخمی فقط به خاطر اشتباه ملیگرایان در سنگرهای «آزوفستال» در «ماریوپل» هستند.
خبرگزاری ریانووستی گزارش داد، «رمضان قدیروف» رئیسجمهور چچن پیشنهاد کرد که مرحله دوم عملیات ویژه در سراسر اوکراین انجام شود.
او گفت که باید از هرجومرج جهانی و بیقانونی که توسط همه دولتهای جهان ایجاد میشود، جلوگیری کرد؛ آنها به طور گستاخانهای سلاحهایی را در اختیار اوکراین قرار دادند که به ساکنان محلی فروخته میشود.
به گزارش ریانووستی، مهمترین تحولات روز شستونهم از درگیریها در اوکراین به شرح زیر است:
ژنرال «مارک میلی» فرمانده ارتش آمریکا با اشاره به افزایش قدرت روسیه و چین، در خصوص بروز درگیری بینالمللی بین قدرتهای بزرگ جهانی هشدار داد.
به گزارش الجزیره، «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا مدعی شد:
تو دنیا حدود 10000 بمب اتم هست
طبق تحقیقی که دانشمندا انجام دادند اگه فقط فقط 10 تا از این 10000 بمب اتم منفجر بشه کره زمین نابوده میشه و انسان برای حساب رسی میره دنیای اخرت
مبنای تفکر این جنگجو ها خیلی چیز پیچیده ای نیست بلکه فقط تماشای چند فیلم اخرزمانی هالیوودی با چاشنی هیجان هستش!
نیروهای اوکراینی از سکوت در «آزوفستال» استفاده کردند و به سمت مواضع روسی تیراندازی رفتند، ارتش روسیه و ارتش جمهوری خلق چین آتش گشودند.