علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران گفت: ماماها در سالهای اخیر و خصوصا در همه گیری کرونا در نقشهای متعددی ایفای نقش کردند.با توجه به این که بحث جوانی جمعیت و ترویج زایمان ایمن و طبیعی در دستور کار کشور قرار دارد، بیش از همیشه فرصت مطلوبی وجود دارد تا جایگاه همکاران ماما مورد بازیابی قرار گیرد و به هر حال نقش موثر این قشر از پزشکان در ایجاد زایمان طبیعی و فرآیند غربال گری مادران باردار و آموزشهای مورد نظر برای بارداری بحثهای متفاوتی است که مورد توجه بوده است.
او افزود: بیش از صد سال از عمر آکادمیک همکاران ماما در نظام سلامت کشورمان میگذرد و این عزیزان جز مقدمترین افراد در ارائه خدمات بهداشتی درمانی در کشور بودند و جایگاه ممتازی دارند، اما به نظر میرسد این جایگاه در سالهای اخیر نیاز به بازنگری دارد.
زالی ادامه داد: تجربه کشورهای توسعه یافته در مورد بحثهای مانند باروری و توسعههای جمعیتی و کاهش جمعیت مرگ و میر مادران و نوزادان نشان از این دارد که در این کشورها نقش جدیدی برای ماماها ایجاد کرده اند و ما نیز باید با توجه به همین الگو نقش جدیدی را برای همکاران ماما ایجاد کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می گوید که بخش زیادی از همکاران ماما امروزه از بحث بیکاری و یا عدم تصدی شغل متناسب با ظرفیت حرفهای خود گلهمند هستند و همچنین موضوع استخدام نشدن این عزیزان در سالهای اخیر هم وجود دارد و به نظر میرسد عزمی جدی دولت و مجلس برای حل مشکلات این عزیزان وجود دارد و احساس میکنم قانون جوانی و صیانت جمعیت فرصتی بسیار خوبی را برای همکاران ماما و رفع مشکلات آنها ایجاد کرده است.
زالی درباره اجرایی شدن قانون نسخه الکترونیک گفت: در تهران و شهرهای وابسته به دانشکده علوم پزشکی این موضوع فرآیند رو به رشدی را داشته است و بعد از آخرین جلسهای که با مسئولان بیمه در استان تهران داشتیم نشانههایی از استقبال خوب و پیش رونده دیده ایم. البته استمهال ۳ ماهه برای تحقق قطعی این موضوع انجام میشود و تلاش دانشگاه در تهران آن است در این ۳ ماهه باقی مانده بحث رفع مشکلات زیر ساختی و فضاهای تکنیکی حل و فصل شود تا بتوانیم این مسئله را به سر انجام برسانیم.