با کاهش مصرف نمک، ذائقه کودک به غذای کم نمک عادت می‌کند و در بزرگسالی شانس ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها در او کاهش می‌یابد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: در حال حاضر مصرف نمک در کشور ما دو تا سه برابر بیشتر از مقدار توصیه شده سازمان بهداشت جهانی است. مصرف زیاد نمک و غذا‌های شور سبب ابتلا به بسیاری از بیماری‌هایی از جمله فشار خون بالا، بروز بیماری‌های قلبی و عروقی، پوکی استخوان، سرطان معده و نارسایی کلیه می‌شود.

مریم مهارت گفت: یکی از دلایل اصلی مصرف زیاد نمک عادت کردن ذائقه افراد به غذای پر نمک است. عادت‌های غذایی در دوران کودکی شکل می‌گیرد و تا سال‌ها پایدار خواهد ماند؛ بنابراین عادات غذایی سالم را باید از دوران کودکی پایه ریزی کنیم. با کم کردن مقدار نمک مصرفی کودک به روش‌های مختلف می‌توان او را به طعم کم نمک عادت داد.

او، مهمترین منابع دریافت نمک در رژیم غذایی را نمک آشپزخانه و سفره که زمان طبخ یا سرسفره به غذا افزوده می‌شود عنوان کرد.

انواع غذا‌های آماده مانند سوسیس، کالباس و همبرگر

انواع کنسرو‌ها مانند کنسرو خورشت‌ها و کنسرو سبزی‌ها

انواع تنقلات شور مانند چیپس و چوب شور

لبنیات شور مانند پنیر، دوغ و کشک شور

انواع شوری‌ها مانند خیارشور، کلم شور، ترشی‌ها و زیتون

آجیل و مغز‌های شور

کاهش مصرف نمک در کودکان با ذائقه سازی

برای اینکه ذائقه کودک به شوری عادت نکند، در سال نخست زندگی کودک نباید نمک به غذای کمکی افزوده شود.

بعد از یک سالگی غذای کودک با کمترین میزان نمک ممکن تهیه شود.

بر مبنای ذائقه خود به غذای کودک نمک اضافه نکنیم.

از گذاشتن نمکدان در سفره یا میز غذا خودداری کنیم.

مصرف غذا‌های کنسرو شده و آماده در برنامه غذای کودک محدود شود.

برای بهبود طعم غذای کودک به جای نمک از سبزی‌های تازه و معطر و لیموترش استفاده شود.

محدود کردن استفاده از غذا‌های شور مثل آجیل شور، خیارشور و کلم شور برای کودک

به جای تنقلات شور و پر نمک می‌توان از انواع میوه‌های خشک مثل خرما، توت، برگه‌ها و انجیر به عنوان میان وعده برای کودک استفاده کرد.

در برنامه غذایی روزانه کودک از پنیر کم نمک و دوغ کم نمک استفاده شود.

برای حفظ ید نمک، مقدار اندک نمک باید در انتهای پخت به غذای کودک اضافه کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار